Близнаците спешно търсят квартира в Маастрихт, кацат в Страната на

...
Близнаците спешно търсят квартира в Маастрихт, кацат в Страната на
Коментари Харесай

Какво се случва с близнаците виртуози?

Близнаците незабавно търсят квартира в Маастрихт, кацат в Страната на лалетата на 5 септември.

Клавирните виртуози Хасан и Ибрахим стават студенти в Нидерландия. Близнаците са признати в световнопризнатата музикална консерватория в град Маастрихт.

" Синовете ми ще учат в компетентност " Пиано ", като нямаха никакви проблеми по време на кандидатстването. Първо изпратихме материали с техни осъществявания, а след това минаха през онлайн проби за акомпанименти и тоналности. Още при започване на изпитите преподаватели изрекоха убеденост, че Хасан и Ибрахим ще бъдат признати, тъй като геният им се вижда незабавно. Синовете ми ги одобриха и в Берлин, само че те взеха решение да продължат образованието си в Нидерландия. " Това описа пред " България Днес " Денис Игнатов, татко на надарените пианисти, които изгряха на музикалната сцена преди години и до ден сегашен поддържат международно равнище.

Хасан и Ибрахим ще летят за Страната на лалетата на 5 септември, само че сега се сблъскват с непредвиден проблем - не могат да си намерят квартира, в която да се настанят. " Призоваваме българската общественост в Нидерландия, институции и посолства да ни спомагат. Всеки, който може да ни помогне с намирането на квартира, ще ни бъде от голяма изгода. Аз и брачната половинка ми ще останем при тях до 25 септември, с цел да могат да се аклиматизират, а по-късно ще бъдат независими. Вече са огромни момчета и ще могат да се оправят. Но в действителност никой от нас не е очаквал, че мястото за настаняване може да се окаже проблем ", показа Игнатов.

Обучението на Хасан и Ибрахим ще се организира на британски език, който момчетата чудесно владеят. По време на няколкомесечния си престой в Германия пианистите са научили говоримо и немски, тъй че за тях няма да съществува езикова преграда.

" Живот и здраве, близнаците ще завършат бакалавър в Нидерландия, а по-късно задачата им е да продължат магистратурата си в Лондон или Виена. Това са градове, които ще им дадат опция за още по-голяма изява и да реализират огромната си цел - да са най-хубавите музиканти в света и да популяризират България с творбите си ", сподели още Игнатов, който през годините е неразделно до момчетата си и нито за момент не е спрял да ги поддържа.

Младите пианисти имат над 70 награди от разнообразни национални и задгранични съревнования - България, Турция, Република Македония, Австрия, Малта, Полша, Съединени американски щати и Русия. Затова и продължаването на образованието им в чужбина е изцяло разумно.

Ненадминатите майстори на пианото трансформират освен страната, в която ще се изявяват, само че и визията си. 18-годишните момчета са отрязали дългите си дългите си коси, с които са известни още от началото на кариерата си и звездния пробив, който направиха на детската " Евровизия ". Единствено пред " България Днес " Хасан и Ибрахим демонстрираха по какъв начин наподобяват, като след навършеното пълноправие към този момент са млади мъже и наподобяват още по-добре.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР