Близнаците, които осъдиха Марк Зукърбург с твърдението, че е откраднал

...
Близнаците, които осъдиха Марк Зукърбург с твърдението, че е откраднал
Коментари Харесай

Запознайте се с първите известни милиардери от bitcoin

Близнаците, които осъдиха Марк Зукърбург с изказванието, че е откраднал концепцията им за Фейсбук, в този момент имат благосъстояние от над един милиард $ - с помощта на ралито на bitcoin, написа английският The Telegraph.

Преди малко над четири години двамата заложиха 11 милиона $ на bitcoin, който през днешния ден към този момент коства над 11 000 $ за монета. Смята се, че братята Тайлър и Камерън Уинкълвос са първите милиардери от криптовалутата - или най-малко първите, за които се знае обществено.

Двамата са учили в Харвард по същото време, по което и Зукърбърг е бил в университета. След заведено дело през 2008 година, в което настояват, че той е откраднал концепцията им, те получиха 65 милиона $. През март 2013 година те използваха 11 милиона тях, с цел да купят жестоко към 1 % от всички биткойни. Тогава една монета струваше към 120 $.

Точният брой на монетите, които те купиха, не е посочен обществено, само че се счита, че са към 100 000. След кавгата с Фейсбук братята, които се състезаваха за Съединени американски щати на Олимпийските игри в Пекин в надпреварите по гребане, се трансфораха в " bitcoin бизнесмени ", като пуснаха своя онлайн борса и фонд за рисков капитал.

Изданието написа, че братята към момента държат своята вложения с вярата на пуснат борсово търгуван фонд в Ню Йорк, макар че към този момент не могат да получат позволение от регулаторите. " Никога не сме продали нито един bitcoin ", сподели Камерън Уинкълвос преди две години.

Тайлър съобщи предходната година пред вестника, че bitcoin е като " по-добрата версия на златото ".

Само шепа bitcoin портфейли държат цифрови монети на стойност над един милиард $, в това число мистериозният основател, прочут единствено под псевдонима Сатоши Накамото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР