Близнаците Боб и Майк Брайън, Роджър Федерер, Анди Мъри и

...
Близнаците Боб и Майк Брайън, Роджър Федерер, Анди Мъри и
Коментари Харесай

И наградите на АТР отиват при…

Близнаците Боб и Майк Брайън, Роджър Федерер, Анди Мъри и Рафаел Надал са измежду отличените в обичайните годишни награди на АТР. Дебют измежду призьорите направиха Кевин Андерсън, Матео Беретини и Яник Синер.

Надал, който получи трофея за №1 в края на сезона по време на финалния “Мастърс” в Лондон, беше отличен от сътрудниците си с премията за спортменство “Стефан Едберг”. Тя му се присъжда за втора поредна година и общо трети път в кариерата му.
 Бившият лидер в ранглистата Анди Мъри, който претърпя интервенция на тазобедрената става през януари, а по-късно през годината завоюва купата на двойки в " Куинс Клъб " и на единично в Антверпен, беше определен в категорията “Завръщане на годината”.

За “Пробив на годината” бе отличен италианецът Матео Беретини, който от №54 в края на 2018 година се изкачи до рекордното за него осмо място в международната класация. 18-годишният му съотечественик Яник Синер, който от №763 през 2018-а стигна до №78 и завоюва купата на младежкия Финален шампионат на АТР ( “Следващоjf поколение) пък взе премията за “Новак на годината”.

“За любим на феновете” за 17-а поредна година бе определен Роджър Федерер, а братята близнаци Боб и Майк Брайън завоюваха наградата при двойките за 14-ти път.

Always " Fans Favourite " #Federer #atpawards pic.twitter.com/dbJZn1FUIi
— Aravind Jetti (@AravindJetti) 19 декември 2019 година Ето и всички призьори:
Номер едно на годината: Рафаел Надал
Завръщане на годината: Анди Мъри
Пробив на годината: Матео Беретини
Новак на годината: Яник Синер
Награда за спортменство: Рафаел Надал
Награда за филантропична активност: Кевин Андерсън
Любимец на почитателите: Роджър Федерер
Любимци на почитателите при двойките: Боб и Майк Брайън
Треньор на годината: Жил Сервара (треньор на Данийл Медведев).

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР