Близнаци шестокласници от Шумен намериха мъжки портфейл, тъпкан с евро,

...
Близнаци шестокласници от Шумен намериха мъжки портфейл, тъпкан с евро,
Коментари Харесай

Близнаци от Шумен върнаха портфейл с много пари

Близнаци шестокласници от Шумен откриха мъжки портфейл, тъпкан с евро, турски лири и левове, сами откриха притежателя и му върнаха изгубеното. За честността на Живко и Бойчо Бойчеви преподаватели и съученици от СУ “Сава Доброплодни “ научили, чак когато в школото дошъл делегат на предприемача да ги възнагради. Донесъл по 100 лева за признателност, написа " Труд ". В понеделник образователното заведение похвали възпитаниците си и пред медиите. „ Съучениците им се гордеят със стореното от тях, с честността, благородството и добротата на двамата герои “, сподели класната им Цветанка Александрова. Финансовите благоприятни условия на фамилията на братята не са огромни, даже ще пропуснат екскурзията за края на образователната година. Оказва се, че това е по тяхно предпочитание, имат други проекти за ваканцията.

Късметлията, изгубил портфейла е Шефкед Хасан и той изискал да им се отблагодари незабавно щом децата му върнали портфейла, само че те отказали изрично и си тръгнали.

На 26 май след образователните часове към 18,30 часа братята отивали да си купят сладолед зад учебното заведение. Изведнъж Бойчо видял портфейл до черен джип. Отворили го и вътре забелязали много банкноти – имало по 500, 200, 100 евро, турски лири, левове, само че най-важното било съществуването на персонални документи.

Братята решили да търсят притежателя сами. Предположили, че джипът е негов и той е някъде наоколо. Логиката им била вярна, разкрили го в заведение, само че като същински криминалисти почнали да го питат по какъв начин се споделя.



Мъжът се оказал същия от фотографията на персоналната карта. Изобщо не подозирал за изгубеното и доста им благодарил. Когато решил да ги възнагради да се почерпят, те отказали и хукнали да си купуват сами сладолед.

В същия ден имали джобни. Майка им Златка разяснява, че от време на време им дава по 2 лв.. Всеки път е друго, колкото разрешава фамилният бюджет.

Двамата родители разчитат на минимална работна заплата. Баба им поддържа семейството с пенсията си. Живко и Бойчо обаче не са лишени от нищо. В музикална паралелка са, единият свири на гайда, другия на китара. Имат лични принадлежности.

Навръх деня на детето в учебното заведение пристигнал братовчед на предприемача със специфична изненада. Носел премиите за доблестните момчета. Извикали и майка им. Бойчо изяснява, че първо купил храна за гълъбите, които гледат. Живко пък пазарувал самун и сирене от магазина. „ Много са рационални и грижовни, нищо, че са още деца. Понякога постъпките им ме изумяват “, признава Златка.
Може би премиите ще бъдат дооползотворени това лято на море. Шестокласниците са почивали два пъти до момента на Ахтопол и Шкорпиловци. По-често ги водели на язовир. Тази година ще им бъде трета морска отмора. Отказали се сами от учебната екскурзия до Хисаря, която щяла да им коства по 160 лева и решили да ги спестят за лятото.

В хор изясняват – не можеш да намериш непознати пари, да знаеш на кого са и да си ги прибереш. Макар и близнаци, двамата са с друг имидж, единият дългокос, другият подстриган. „ Отделни персони са, всеки си има темперамент, само че и двамата са еднообразно положителни “, споделя непретенциозно майка им.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР