Близначета на три годинки са приети по спешност в болница

...
Близначета на три годинки са приети по спешност в болница
Коментари Харесай

3-годишни близнаци са приети в тежко състояние в болница в Пловдив

Близначета на три годинки са признати по неотложност в болница " Свети Георги " в Пловдив. Състоянието на момченцето е сериозно - то е на командно дишане с черепно-мозъчна контузия, с заплаха за живота. Момиченцето е по-добре. Има данни че те редовно са били недохранвани, проверява се дали не са жертва на домашно принуждение. Майката е задържана.

Пловдив

Сигналът до полицията за положението на децата подали лекарите от незабавния кабинет. Пред тях майката обяснила, че върху близнаците паднал тежък гипсов орнамент и пострадванията са от това.

Междувременно от полицията оповестиха, че когато е завела децата в болничното заведение, дамата е била пияна. Срещу нея е заведено досъдебно произвеждане. Тя е на 38 години и сега се грижела сама за децата - от половин година татко им работи в Германия. Семейството не е имало финансови усложнения.

Ст. комисар Атанас Илков, шеф ОДМВР - Пловдив: Това, което сътрудниците ми споделиха, че децата не наподобяват никак добре. Нещо при самото развъждане на децата не е както би трябвало. Жилището беше запечатано нощес откакто приключихме огледа. Установихме съществуване на алкохол. Едно от децата е било със съществени травматични увреждания в региона на главата. Момиченцето е в положително положение, няма данни за принуждение по отношение на него. Няма заплаха за живота и е в положително здравословно положение.Атанас Илиев, представител на районна прокуратура: Приоритетно това, което изясняваме в хода на формираното наказателно произвеждане е какви са били аргументите за случая. По данни на майката гипсов орнамент, който е бил подложен над детското легълце, се е откачил от стената и е паднал удряйки детенцето по главичката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР