Близначета на три години са приети по спешност в Университетската

...
Близначета на три години са приети по спешност в Университетската
Коментари Харесай

Разследват домашно насилие по случая с приетите в болница близнаци в Пловдив

Близначета на три години са признати по неотложност в Университетската болница „ Св.Георги " в Пловдив. Има данни, че децата са редовно недохранвани, проверява се дали не са жертва на домашно принуждение. Състоянието на момченцето е сериозно, момиченцето е без заплаха за живота. Майката е задържана за 24 часа.

Пловдив

Сигнал за тежкото положение на децата подават лекарите от незабавния кабинет на университетската болница, които сигнализират полицията нощес. Пред медиците майката Иванка Стефанова обяснила, че тежък гипсов орнамент паднал и блъснал близначетата. Момченцето е с черепно-мозъчна контузия, оперирано е по неотложност, сега е на командно дишане. От полицията оповестиха, че майката е използвала алкохол.
Ст. комисар Атанас Илков, шеф ОДМВР - Пловдив: Колегите ми споделиха, че децата не наподобяват никак добре. Нещо в самото развъждане на децата не е както би трябвало...Момиченцето е в положително положение, няма данни за принуждение по отношение на него.
В районната прокуратура е заведено досъдебно произвеждане, че родител е оставил дете без контрол и с това е основал заплаха за здравето му.
Атанас Илиев, представител на Районна прокуратура - Пловдив: Първоначалните данни са били за синини и недохранване на двете деца, дали е по този начин, ще може да приказваме, откакто излязат експертизите, което ще стане в близкия ден или дни, ще изследваме по какъв начин са били гледани и двете деца.
38-годишната майка сега се грижи сама за децата. От половин година бащата работи в Германия. Семейството няма финансови усложнения. Никой от съседите обаче не е виждал децата.

Българска национална телевизия: А не си ли говорите с тази жена?

Гергана, съседка: Не, с кучето добър ден, добър ден.
Българска национална телевизия: Кучето го разхожда постоянно, а децата не?
Гергана, съседка: Не съм виждала.
Близначетата не са регистрирани в обществените служби. Оттам оповестиха, че занапред изследват каква мярка да бъде приложена за тях.
Надя Танева, шеф " Социално подкрепяне " - Пловдив: Ще забележим дали има различен уголемен фамилен кръг, който може да бъде в поддръжка. Следващите ограничения са приемна грижа и надлежно към този момент настаняване в резидентна услуга. По данни на съседи много постоянно са се чували кавги в жилището.
Според наш източник близнаците са били преглеждани от персоналния си доктор за финален път преди 10 месеца. Към момента от болничното заведение не дават никаква информация за положението на децата.

Репортаж на Р. Колева, М. Хубинова, Г. Паскова, Александър Алексиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР