Близкото бъдеще на киноиндустрията носи интересни нови възможности за зрителите.

...
Близкото бъдеще на киноиндустрията носи интересни нови възможности за зрителите.
Коментари Харесай

Промененият Холивуд


Близкото бъдеще на киноиндустрията носи забавни нови благоприятни условия за феновете. Как ще гледаме филми?

Трудната и цялостна с тествания предходна година, бе “стрес тест ” за доста промишлености, в това число за филмовата. Кината бяха затворени, Холивуд бе в ступор, а филмовите експерти бяха без работа. Появиха се мрачни заглавия като “Това ли е краят на кината/Холивуд? ”. Големите печеливши в тази обстановка бяха стрийминг фирмите, които означиха голям растеж в броя на клиентите.

През предходната година Netflix добави рекордните 37 млн. нови клиента. Медийните конгломерати към старите холивудски студия Warner, Disney, Universal и Paramount заложиха на своите стрийминг платформи, надлежно HBO Max, Disney+, Peacock и Paramount+. Тук би трябвало да прибавим и Hulu, която също е благосъстоятелност на Disney. 2020 година форсира тези процеси с години, тъй като доста хора в целия свят се пристрастиха към всекидневната си доза филми и сериали.

В резултат остарелият модел за разпространяване на филми безшумно потъна под вълните на историята. Както споделя сценаристът и продуцент Алекс Кърцман пред Bloomberg: „ Филмовият бизнес, в който израснах, на процедура завърши. И не съм сигурен, че това е нещо неприятно. ” Кои ще са някои от основните промени, които можем да чакаме през идващите години? Какво значат те за всички нас, които обичаме киното? 

Цялата публикация можете да прочетете новия брой на сп. " Мениджър ", който е на пазара
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР