Близкият приятел на семейството на последния руски император Николай Втори

...
Близкият приятел на семейството на последния руски император Николай Втори
Коментари Харесай

Косите ще ви настръхнат! 10 предсказания на Григорий Распутин, половината от които вече се сбъднаха

Близкият другар на фамилията на последния съветски император Николай Втори е бил елементарен селяндур, който е съумял да се сближи с монарсите с помощта на своя гений на оракул и целител. Личността на Григорий Распутин постоянно е била забулена в секрети и мистерии, още повече, че той самичък е подгрявал интереса към себе си, отговаряйки завоалирано на всички въпроси. Дори неговата крах е обгърната в тайнственост и комплицирани показания на очевидци.
Затова не е учудващо, че едни считат Разпутин за светец, заслужен за канонизиране, а други - за самия демон.

Но тъкмо може да се каже, че Разпутин е умеел да предсказва бъдещето: той е планувал освен своята крах, само че и войни, епидемии и произшествия, станали след гибелта му. Видимо, има и предсказания, които занапред следва да се осъществен. Да преглеждаме 10-те най-любопитни от тях.

1. Мъртъвците от царското семейство

Распутин е видял два разновидността на своята гибел и последвалото бъдеще: в случай че го убият елементарни селяни, Романови са щели да ръководят епохи наред, в случай че той загине от ръцете на аристократи, следва братоубийстена война и крах на царското семейство.

Сбъднало се второто предсказване: аристократите дали на Распутин отровена храна, а по-късно го простреляли в гърба. По-късно увили натрупа му и го хвърлили в река.

Много преди убийството на царското семейство, Распутин е чувствал тяхната крах. Прегръщайки царя и неговата жена, Григорий усещал, че държи в ръцете си мъртъвци.

2. Крахът на империята

Ясновидецът в навечерието на 1917 година е приказвал за скорошното идване на нова власт, за планини от трупове и за обляна в кръв Нева. " Върху Петербург ще се спусне мрак, а когато трансформират името на града - империята ще рухне ", написал Распутин. Той също е предсказал и сталинските репресии.

3. Задава се голяма война

Распутин също е отбелязва, че православната религия угасва, че благодатта изчезва, а отсега нататък ще е единствено по-лошо. " Много ще загинат, няма да има кой да погребва починалите. Хората ще газят кръв до колене. А по-късно ще пристигна войната ", пророкувал е той, евентуално говорейки за Втората международна война.


4. Живото ще загине

Той е планувал и гърмежа на АЕЦ " Чернобил " и замърсяването на територията към централата с радиация. А също по този начин и нуклеарната повреда в АЕЦ " Фукушима ". Распутин е казвал, че ще съществуват кули на гибелта, някои от тях " ще се разпилян и гнила кръв от раните ще потече, отравяйки всичко живо, земя и въздух ".

5. Бездушни създания

Григорий е писал и за клонирането. Той е приказвал за скорошното раждане на " чудовища, неприличащи нито на хора, нито на зверове, които нямат душа ". Както се вижда, опитите в това направление към този момент се организират. Налице е овцата Доли.

Учените все по-често приказват за опциите в близко бъдеще да се отглеждат деца по поръчка на родителите - избор на външността, лишени даже и от влечение към наследствени заболявания.

6. И ще стане звярът зложелател на индивида

По думите на ясновидеца, безконтролните генетични опити ще доведат до възникването на чудовища, които ще изпълнят Земята. По-точно, в Бразилия ще се появят нападателни и отровни пчели, които ще атакуват хората. И те ще се развъждат с голяма скорост.

7. Моралните полезности

Распутин се е безпокоил и за елементарните човешки полезности. Старецът е приказвал, че " любовта ще изчезне и хората ще стоят на ръба на пропастта ". Равнодушието и себелюбието ще погуби нации и човечеството ще загине.

8. Змии

Мистикът е приказвал за това, че човечеството ще бъде убити от три змии поред. Първата и втората ще доведат до големи човешки жертви, само че след идването на третата ще оцелеят единствено единици, които са се прочистили. Те ще могат да попаднат в земния парадайс. Историците считат, че Распутин е приказвал по този начин за войните. Първата и Втората международни войни към този момент са оставили своите следи.

9. Краят на света

Апокалипсисът Распутин е свързвал с Третата международна война, само че по този начин и не посочил дата. Той предполагал, че слънцето ще изпепели земята и ще трансформира плодородните полета в пустиня, а реките ще бъдат пресушени. И на всички места ще бъде пустиня, единствено определените ще имат късмет да се спасят.

10. Светът наобратно

Най-странното предсказване на Распутин е това, че на хората им следва да преживеят три денонощия на мрак, когато Слънцето ще изчезне, а Земята ще бъде покрита от вездесъща мъгла. " И хората ще чакат гибелта си като избавление. Навсякъде ще има рев и обезсърчение. И ще се сменят местата на времената на годината. И ще зацъфти розата през декември, а снегът ще вали през юли ", е казвал пророка.

За какво е приказвал старецът? Може би е имал поради естествена злополука или последици от нуклеарна война.

Превод и редакция: БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР