Близкият изток е в навечерието на още едно геополитическо разклащане.

...
Близкият изток е в навечерието на още едно геополитическо разклащане.
Коментари Харесай

САЩ напускат военните си бази в Катар и Турция

Близкият изток е в навечерието на още едно геополитическо разлюляване. Според израелският изчерпателен портал DEBKAfile, който е обвързван с израелското разузнаване, по време на визитата на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман във Вашингтон и диалозите му с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, е реализирано решение за предислоциране от Катар в Саудитска Арабия на най-голямата американска военна база в Близкия изток.

В Катар са ситуирани над 11,000 военнослужащи на Съединени американски щати и на страните от подкрепяната от Съединени американски щати интернационална коалиция за битка против така наречен Ислямска държава; там е щабът на Централното командване на военния контингент на Съединени американски щати, комбинираният център за въздушни интервенции на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, контролиращи полетите на военната авиация на Ирак, Сирия, Афганистан и на още 17 страни.

Имаше вяра, че посредством посредничеството на Държавния департамент ще бъде допустимо да се реши Катарската рецесия. Всички заинтригувани участници от района осъзнават, че претенциите против Доха в " поддръжка на тероризма и екстремистки идеологии " в идентична степен може да бъдат адресирани и против други режими на Персийския залив, в това число Саудитска Арабия. В последна сметка съглашение не се получи.

В резултат на това се роди обединението Катар-Турция-Иран, която промени салдото на силите в Близкия изток до степен, до която до неотдавна, никой не бе в положение да си показа, че е допустимо./pogled.info
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР