Близкия изток е известен като глобален център за въздушни пътувания,

...
Близкия изток е известен като глобален център за въздушни пътувания,
Коментари Харесай

Този регион ще бъде глобален самолетен център и през следващите 20 години

Близкия изток е прочут като световен център за въздушни пътувания, а капацитетът му не стопира да пораства.

Броят на самолетите, експлоатирани от самолетни компании в Близкия изток, в това число Etihad Airways в Дубай и Qatar Airways в Доха, се чака да се удвои през идващите 2 десетилетия, демонстрира прогнозата на Airbus за световния пазар.

Компанията планува, че Близкият изток ще поръча общо 2590 нови самолета през идващите 20 години, като към 3/4 от тях са поради възходящия потенциал.

" Повечето хора по света са единствено на един полет от Близкия Изток. Близостта на района до международното население и растящи пазари е ключът в авиацията ", споделя Джон Лейхи, действен шеф на Airbus Commercial Aircraft.

Компанията пресмята, че търсенето в Близкия изток ще включва 1080 самолета с две пътеки, същият брой самолети с една пътека и 430 доста огромни самолета.

Бъдещото търсене на самолети за потребностите на района се прави оценка на поръчки на стойност 600 милиарда $.

Маршрутите от и до Близкия изток ще порастват с 5.9% годишно до 2036 година Най-големият напредък се чака по маршрутите до Латинска Америка.

Растежът на товарния трафик от района се чака да бъде най-голям сред Близкия изток и Азиатско-тихоокеанския район, като годишният му растеж ще е 4% до 2036.

Въпреки това, растежът ще носи със себе си и някои провокации. Авиокомпаниите в Близкия изток са обект на рецензия от американските си сътрудници, които настояват, че получават несправедливи дотации от държавните управления.

През юли American Airlines разгласи, че анулира съглашения за шерване на полети с Qatar Airways и Etihad Airways, защото счита, че те получават такива дотации.

Мега градове

Airbus съобщи, че сега има 58 " мега градове ", които дават повече от 1 милион ежедневни пасажери на дълги дистанции.

Компанията заяви, че до 2036 година ще има 95 мега града, обслужващи 98% от международните пътувания на дълги дистанции.

Броят на мега градовете в Близкия изток ще се усили повече от 2 пъти до 11 през идващите 20 години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР