Близките на убитата по жесток начин в Русе телевизионна водеща

...
Близките на убитата по жесток начин в Русе телевизионна водеща
Коментари Харесай

Четат още днес присъдата на Северин, убиеца на Виктория Маринова

Близките на убитата по нечовечен метод в Русе телевизионна водеща Виктория Маринова поискаха обезщетение от общо 450 000 лв. за нанесените морални вреди по време на почналото през днешния ден в Русенския областен съд през днешния ден дело против 21-годишния Северин Красимиров, упрекнат в убийството на Виктория.

Тази заран Северин Красимиров беше доведен от пандиза в Белене с белезници в правосъдната зала, с цел да дава отговор пред петчленния правосъден състав за 3 обвинявания - блудничество, обезчестяване и съзнателно ликвидиране. В залата той резервира цялостно безмълвие по съвет на своя правосъден бранител и не отговори на въпроси. Пристигнаха и неговите родственици.

Майка му се разплака, припадна и беше изведена от съда, съобщи Българска национална телевизия.

След разпоредителното съвещания стана ясно, че делото ще се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, защото Северин Красимиро се признава за отговорен и по трите обвинявания. Това на процедура значи, че той ще се избави от най-тежкото наказване, а точно пожизнен затвор без право на подмяна.

Близките на Виктория Маринова по-рано през днешния ден желаеха законодателни промени при осъществяването на такива тежки закононарушения.

" Едно от наложителните неща е дописването на една алинея към този член 27 от Наказателно-процесуалния кодекс, който да изключи причинителите на изключително тежки закононарушения от опциите да могат да се възползват от привилегията, която им дава. Мисля, че всеки един образован правист е в положение да напише един подобен добър текст, който да бъде признат и най-малко за в бъдеще причинителите на такива закононарушения да могат да бъдат наказвани в степента, която заслужават ", сподели Румен Максимов.

До края на деня се чака да бъде произнесена присъдата на Северин Красимиров, която обаче сигурно ще е отнемане от независимост, а не пожизнен затвор.

Убийството на Виктория беше осъществено на 6 октомври предходната година. Разследването продължи близо половин година и откри, че Северин е единственият причинител на закононарушението, което е било подбудено от полови подбуди и не е осъществено поради професионалната работа на Виктория Маринова, каквито версии се появиха в първите дни на убийството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР