Близките на Самуил Стефанов Иванов от град Радомир искат час

...
Близките на Самуил Стефанов Иванов от град Радомир искат час
Коментари Харесай

Случаят с мистериозно изчезналия радомирец Самуил се заплита

Близките на Самуил Стефанов Иванов от град Радомир желаят час по-скоро да схванат истината за изчезналия преди време 36-годишен мъж. Братът на Самуил – Иван Иванов, описа обстоятелства, които към този момент няма да оповестим, и изрази подозрения, че Самуил е погубен.

40-годишният Иван Иванов уточни и имена – на хора от Перник и Радомир, известни с незаконно минало. Сподели, че той и татко му Стефан Иванов Велинов също са измежду обвинените от полицията.

„ За мен трупът на брат ми е в моргата в Перник, макар че той се води липсващ и е разгласен за търсене. Имам такава информация от няколко души, в това число от служители на реда и работещи в моргата, които са виждали натрупа. Те са безапелационни, че това е тялото на брат ми. Официално полицията обаче крие това от нас”, показа пред "Вяра " Иван Иванов.



Според информацията, която той има от полицията, трупът, защитаван в моргата, е на 2 месеца, неузнаваем и не може да се каже, че е на Самуил. „ От друга страна изясняват, че трупът е открит 14 дни, откакто на 23 август Самуил изчезна, че чакат резултати от ДНК. Чудя се докога ще ги чакат тези резултати.

Те още незабавно са го разпознали. Веднага са разбрали, че това е Самуил”, с тъга изяснява Иван Иванов. Той добави, че 68-годишният му татко още се надява, че Самуил е жив. „ По информация от полицията панталонките, с които е бил Самуил, били изядени от червеите и това също не разрешавало да се дефинира чие е тялото.

Полицаят, с който приказвах и няма да загатна името му, ми сподели по този начин: „ Късата тъмносиня фланелка се разграничава, яркочервените къси панталонки се различават”. Аз първоначално също повярвах на това, което публично настояват от полицията, Помислих, че щом е толкоз мощно разкапан мъртвец на 2 месеца, няма по какъв начин да е брат ми и се надявах до последно, допреди няколко дни.

Вече съм сигурен, че брат ми е в моргата, само че това се крие от нас. Баща ми обаче не разполага с информацията, до която стигнах аз, и още се надява, че Самуил е жив.

„ Баща ми още има вяра, че Самуил ще се прибере. От полицията го заблудиха, а аз не мога да му кажа това, което знам”, уточни Иван Иванов. И добави: „ Искам да се даде публичност на случая. Искам истината за изгубването на брат ми. Настоявам от полицията да ни кажат публично какво са разбрали по случая.

5 дни преди да разберем ние, почнах да получавам съболезнования от хора, цялостен Радомир знае, че брат ми не е жив, а ние да разберем последни”. Иван Иванов твърди още: „ Бившата другарка на брат ми – Ива, която работи в пицария в Перник, разправяла по Радомир, че тъй като мен и татко ми ни проверяват, по тази причина от полицията не ни споделят какво е.

Защо се крие трупът? Ние тримата толкоз доста се обичахме. И да се скарахме, след няколко часа си прощавахме. Заради мене, поради нас брат ми умираше. Заради него, в случай че би трябвало и аз че умрем, само че нещата няма да спрат, до момента в който не се разкрие истината.”

Иван Иванов описа, че след изгубването на Самуил околните няколко пъти давали показания в полицията.

„ Писахме доста, писахме и кого подозираме, желаеме и детектор на лъжата, и всичко. Даже служителят на реда, който ми споделя някои неща, споделя, че версиите за нас са отпаднали още незабавно, но… Нямам визия. В полицията в Радомир набеждават брат ми, че бил айдук, че бил не знам какво си. Брат ми, че е правил нелепости, правил е, само че в къща на човек не е влезнал да краде.

Ходил е, копал е кабели, с цел да ги предава на „ Вторични суровини”, не го отхвърлям, само че в къща на човек да влезне – в никакъв случай. Той беше човек, и то огромен човек, и почиташе хората. Никога няма да направи неприятно на човек и изключително на елементарен човек”, безапелационен е Иванов.

Той описа, че Самуил липсващ на 23 август, сред 21 и 22 часа вечерта. Почерпен добре, откакто бил при татко си и брат си в пернишкия квартал „ Църква”, младият мъж си тръгнал с колело за Радомир, където живеел в къща, наследена от майка му. За последно е засечен от камери на бензиностанции „ Петрол” и „ Еко”.

По думите на брата било запечатано, че подвига колелото, с цел да прескочи мантинелата и да продължи. Тялото, за което Иван е уверен, че е на брат му, е открито 14 дни по-късно, под моста на Топлоелектрическа централа „ Перник”, преди цех „ Стомана”.

„ Полицаите ме заблуждават, че е паднал от моста. Съдебният доктор обаче сподели, че е ударен с тъп предмет в тила и съм сигурен, че Самуил е изместен. Брат ми е бил хвърлен там, откакто е погубен съзнателно, и аз няма да оставя нещата по този начин. Той получаваше закани от мутри. Спипан е някъде и е погубен.

Най-интересното е, че колелото не е открито, нито телефонът му, а парите са му в джоба. Това не е обир. Готов съм да провеждам и митинг, с цел да стигна до истината. Брат ми беше доста сръчен и неповторимо здрав и мощен. Работеше в строителството, най-обичаше да зида. Работи и в Германия, и в Англия”, сподели Иван Иванов.

Той подозира, че връзка със случилото се има дамата на Самуил, с която той живеел на фамилни начала. Изчезналият и Ива имали дете, само че откакто се разделили, майката не разрешавала на Самуил да вижда детето и били в спор.

Скандалите се нараснали, защото след раздялата Самуил се пропил, само че все пак давал пари на някогашната си без документи.

Иван, който държи скара в Перник, означи още, че преди да изчезне, двамата със Самуил считали да наемат заведение в София.

Тече разследване, чака се ДНК експертиза, чакат се резултатите от полицейското следствие. Ще се откри ли в тях истината, която желаят да знаят Иван и останалите близки на брат му Самуил?

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР