Близките на починалото в Кардам дете продължават да обвиняват лекарите

...
Близките на починалото в Кардам дете продължават да обвиняват лекарите
Коментари Харесай

Близки на детето от Кардам: Не почина заради отрова, а заради инжекцията

Близките на умрялото в Кардам дете не престават да упрекват лекарите от Спешна помощ за гибелта на внука си и отхвърлят да одобряват, че детето им е умряло поради отрова за гризачи. Според бабата и дядото всички деца са спели в една стая и няма причина, в случай че има отрова, единствено едно от децата да се е натровило.
По техни думи, изискванията в новата къща, в която живее фамилията, са подобаващи за развъждане на деца.
"Идва колата за спешна помощ, бие му инжекцията. Бабо, вика, доста ми е топло, подаде си ръчичките и в моите ръце умря. Питам доктора какво направи, питах каква инжекция му би, споделя ми "не знам ", споделя бабата на детето.
След трагичния случай със Стефан, доста хора и институции са помогнали на фамилията. От няколко седмици, то към този момент се е пренесло да живее в друга къща, предоставена от съседка.
Отравяне със мощен химически препарат срещу гризачи е главната версия за гибелта на детето, съобщи основният прокурор Сотир Цацаров. "Ако би трябвало да обясня повода, тя е резултат на 3 подготвени експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебно-медицинска ", изясни Цацаров.
Основната версия, по която се работи е, че токсичните препарати са употребявани за възможното заличаване на гризачи в самото помещение.
Двете момиченца, които се лекуваха във Варна са изписани преди 2 седмици, тяхното здравословно положение е положително, те посещават учебно заведение и детска градина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР