Близките на починалия български боксьор обвиняват треньора му за трагедията

...
Близките на починалия български боксьор обвиняват треньора му за трагедията
Коментари Харесай

Случаят “Исус Величков”: Има съмнение за практики, при които състезателите ни умишлено са изпращани, за да загубят

Близките на умрелия български боксьор упрекват треньора му за нещастието в Албания. Борис Станчов припадна по време на съревнование в Шкодра, а по-късно издъхна в болница. Трагедията раздруса боксовите среди. Веднага стана ясно, че Борис Станчов е взел участие в шампионата под непозната идентичност, като се е представял за братовчед си Исус Величков. Треньорът му твърди, че не е знаел, че умрелият боксьор употребява лиценза на неговия братовчед Исус, макар че се е обръщал към него с името Боби Джи.

Роднините подозират, че схемата с подправяне на данните и потреблението на непознат лиценз е направена със знанието на треньора, който е печелил огромни суми на гърба на Борис.

„ Аз му дадох документите. Той имаше възбрана да играе”, призна пред NOVA Исус Величков. Той изясни, че не е боксьор, само че преди е упражнявал футбол. Не знае по какъв начин има лиценз за присъединяване в боксови шампионати.

„ Има 6 мача с моите данни. Доколкото знам, му заплащат, с цел да пада”, съобщи Величков. В момента той е обезпокоен, тъй като е предизвестен, че може да бъде наказан поради измамата с персонални данни.

„ Треньорът си го познава, знае, че се споделя Боби”, съобщи още Величков.

„ Не знам по какъв начин е станала тази замяна. Мотивите за какво е разменял картите, единствено той ги знае. През цялото време се е представял като Исус Величков, по прякор Боби Джи”, съобщи Венцислав Георгиев, треньор и управител на умрелия боксьор.

Сестрата на Борис Станчов – Лиляна твърди, че не е знаела, че брат й се състезава под непознато име, единствено предполагала. Близките на боксьора демонстрираха клип, в който настояват, че Борис споделя на треньора си Венцислав Георгиев, че не е добре.

„ Как може треньорът му след гибелта на брат ми да си тръгне за България, без да уведоми никой”, попита Лиляна. Твърди, че брат й не се е биел за пари, а от обич към спорта.
 Пари обаче печелел мениджърът му, настояват близки на умрелия Борис.

„ Последният мач знам, че беше за доста пари – най-малко 50-60 хиляди лева”, декларира негов другар.

Близките на Борис настояват, че той е бил здрав и не имат вяра, че е получил инфаркт.

„ Самата федерация е бутафория”, съобщи доктор Георги Езекиев, някогашен президент на Българския професионален боксов съюз.

„ Проблемът е, че това момче е имало възбрана. За да я избегне, е играл с непозната идентичност. Изваден му е подправен лиценз със съдействието на федерацията, допускам, тъй като няма по какъв начин да стане по различен метод. Всички хора, които се занимават с професионален бокс, може да се натоварят в 2-3 леки коли. Всички се познават”, съобщи Езекиев.

По думите му българските боксьори играят за дребни суми. „ Те са слаби, играят, с цел да загубят”. Той обаче е безапелационен, че никой от нашите боксьори, нито пък треньорите им могат да изкарат от това 50-60 хиляди лв.. „ Изкарват по 150 паунда. Вече не ги желаят, тъй като падат преди да ги ударят”.
 „ Имахме положителни усещания за него като състезател”, съобщи Даниел Дамянович, член на УС на Българския професионален боксов съюз. Той обаче е безапелационен, че от Съюза не са знаели, че е с сменена идентичност.

„ Отношенията сред състезателя и Съюза – 99% минават през мениджъра”, изясни още Дамянович. Той не може да си изясни, за какво Борис е сменял самоличността си. „ Ситуацията е ужасно неприятна. Ние сме подведени”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР