Близките на починалата родилка в Сливен искат независима медицинска експертиза

...
Близките на починалата родилка в Сливен искат независима медицинска експертиза
Коментари Харесай

Близките на починалата родилка в Сливен искат истината

Близките на умрялата родилка в Сливен желаят самостоятелна здравна експертиза и следствие по случая.
Според тях до съдбовния край се е стигнало поради контузии, породени от медицинския екип при раждането. Официално мнение от болничното заведение към момента няма.
33-годишната Ренета Томова е умряла на 17 август, ден след раждането на първото си дете Близките ѝ чакат да бъде направена аутопсия, която ще покаже аргументите за гибелта й.
Пред bTV те обявиха, че ще желаят умозаключение и от доктор отвън болничното заведение, тъй като считат,че истината ще бъде скрита.
Ренета постъпила в болничното заведение след естествена бременност, описват околните й. Пред родилната зала обаче изживели същински призрачен сън
Те настояват, че дамата имала синини по тялото и счупени ребра. Часове след раждането положението ѝ се влошило. Според шефа на сливенската болница доктор Соня Михайлова дамата е призната в реанимация, където умряла. Лекарката, водила раждането не е на работа, а в родилното настояват, че в почивните дни инспекции няма.
Според фамилията на умрялата родилка от болничното заведение не са ги потърсили, не са им споделили какво тъкмо е станало, а лекарката, водила раждането не им подвига телефона.
Прокуратурата стартира следствие за лекарска неточност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР