Близките на починалата родилка Ренета ми разказаха, че тя е

...
Близките на починалата родилка Ренета ми разказаха, че тя е
Коментари Харесай

Адвокат алармира: Няма общи стандарти по акушерство

Близките на умрялата родилка Ренета ми описаха, че тя е родила своето първо дете. След това се е оплакала от извънредно тежко раждане, чувствала е доста съществени болки.
Това съобщи в утринния блок на БТВ Мария Шаркова - юрист по здравно право. Като правист съм им предоставила какви са им правата. В случай, че се откри потреблението на неутвърдени способи от науката и практиката, това е нарушаване на правата на пациента, съобщи Шаркова. В България няма общи стандарти по акушерство, съобщи тя.

Близките на умрялата Рени настояват, че става дума за лекарска неточност и ще изискат аутопсията й да бъде осъществена от правосъден доктор отвън Сливен. Опасяват се, че казусът ще бъде потулен.

„ Отиде с наслада да ражда, с усмивка. След това станаха някакви проблеми при раждането. Каза ми, че 15 индивида са израждали едно дете”, споделя майката на Ренета.

„ Тя самата ми показа, че са я натискали с лакти и са и скачали от горната страна. Аз не съм здравно лице. Каза внезапно аз не слушам, не слушам и аз потеглих да диря докторите, които се криеха като мишки”, описа бащата.

Родителите са безапелационни, че бременността на Рени е минала безусловно леко и безпроблемно.

„ Ние не сме лекари, по тази причина се доверихме на лекари. Две деца съм раждала и знам какво е “, сподели майката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР