Близките на 6-годишната Мими, която преди няколко дни загуби битката

...
Близките на 6-годишната Мими, която преди няколко дни загуби битката
Коментари Харесай

Родителите на Мими дарява парите за други деца в нужда

Близките на 6-годишната Мими, която преди няколко дни загуби борбата с рака са взели благородното решение да дарят на други нуждаещи се, средствата, предопределение за лекуването ѝ.

Малката Мими умря от левкемия, а фамилията ѝ до последно събираше средства за лекуване в Германия.

В събота майката на детето Надя Иванова разгласи, че насъбраните в дарителската сметка пари на обща стойност от близо 100 хиляди евро ще бъдат дарени за спасяването на други 9 живота. Сред тях е 14-годишният Теодор от Кюстендил, който през май е диагностициран с остеосаркома на бедрената кост. Утре момчето отпътува на лекуване в немския град Хайделберг, съобщи Дарик.

„ 10 хиляди евро от сметката на слънчо Мими към този момент са в сметката на седмокласника Теди, който се бори с нападателна форма на рак на бедрената кост. От началото на май, когато е сложена диагнозата, досега на момчето са извършени два курса на химиотерапия у нас. Утре Теди отпътува за Германия, дружно със своята майка Светла. „ Там ще се извършат отначало проучванията и с следваща оперативна интервенция - отстраняването на туморната групировка, която е на бедрената кост “, сподели майката.

Офертата за лекуването на Теди в клиниката в Хайделберг е на стойност от 330 000 евро, само че предстои на смяна, според от броя на химиотерапиите, които ще бъдат нужни. До момента фамилията на момчето е събрало към 65 хиляди евро, в това число постъпилите през днешния ден средства от сметката на Мими.

Майката на Теди има вяра, че синът ѝ ще се пребори с тежкото заболяване:

„ Теди е въоръжен със ужасно доста самообладание. Той доста мъжки понася нещата, той е доста сензитивно дете. Аз му споделям, че ще се преборим с всичко! Ще се преборим! “

Останалите средства фамилията на Мими подарява на Йоана от Петрич, която се бори със Сарком на Юинг; на Реян, който има потребност от трансплантация на костен мозък; на 2-годишния Доми, който е със синдром на Даун и също е диагностициран с левкемия; на 34-годишния Стоян, който е неподвижен след инсулт; на дребната Сияна; на 9-годишната Мони, която има късмет да проходи макар диагнозата церебрална парализа; на 39-годишната Ваня Желева, която има потребност от трансплантация на бъбрек и на 3-годишния Ици, който има израстък в мозъка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР