Близките на 29-годишния Адриан Петков, който почина, докато чакаше за

...
Близките на 29-годишния Адриан Петков, който почина, докато чакаше за
Коментари Харесай

Братът на починалия Адриан: Държавата ни лъга осем месеца

Близките на 29-годишния Адриан Петков, който умря, до момента в който чакаше за белодробна трансплантация, ще водят борба и за ориста на останалите 16 души, които чакат за трансплантация на бял дроб.

Семейството на младия мъж съобщи, че са били " безочливо и безсрамно излъгани от страната ". Решени са също доведат борбата до дъно в Европейския съд по човешките права.

" Обещал съм на брат ми, че останалите, които чакат трансплантация, няма да минат по същия път, по който мина той. Ще създадем идея, с която да пазиме правата на тези хора, тъй като имаме вяра, че всеки има правото да се излекува и да живее ", акцентира братът на Адриан пред bTV.

" 8 месеца ни лъгаха по най-грозния метод и чакаха брат ми да си замине. Спасение в България няма, нито за младите, нито за тези, които са заболели ", безапелационен беше братът на Адриан - Алберт Петков.

Близките допълниха, че са били лъгани, че има контракт с Евротрансплант, а преди седмица са разбрали, че в действителност подобен не съществува.

" Първата неистина беше, че Адриан трябваше да бъде изпратен във Виена, след което трябваше да отиде във Франция, след това за Германия, за Италия ", уточни Анжела Цветанова, майка на младия мъж.

 Почина Адриан - един от пациентите, чакащи трансплантация на бял дроб Виж още Почина Адриан - един от пациентите, чакащи трансплантация на бял дроб
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР