Близки на убития във видинско заведение Теодор, повече познат като

...
Близки на убития във видинско заведение Теодор, повече познат като
Коментари Харесай

Близки на убития Теодор Папура от Видин протестират пред съда /снимки/

Близки на убития във видинско заведение Теодор, повече прочут като Папура, излязоха пред съда с искане за обективен развой, научи организация BulNews.
За през днешния ден в Окръжния съд в града е планувано съвещание по делото. Обвиняемият за съзнателно породената гибел е 48-годишният Александър Стоянов, който е под домакински арест.
Припомняме, че на на 19 януари 31-годишният Теодор Вълчев бе прострелян с преправен газов револвер в известния нощен "Бали клуб ", като е умрял на път за болничното заведение.



В момента пред правосъдната палата са се събрали десетки близки и познати на убития, там е и татко му Иван Вълчев.
"Искаме това нещо да не се случва повече в нашия град. Да не страдат други родители, почернени от този тежък случай. Искаме поддръжка от нашата общност. Искаме съда във Видин да си свърши работата ", приканва бащата на Теодор.
Хората упорстват за обвиняване по различен текст от Наказателния кодекс, който е за действие с висока социална заплаха.
"Обвинението по член 115 от Наказателния кодекс гласи затвор от 10 до 20 години. Нас това нещо не ни устройва. Това е доста дребна присъда - кратко правосъдно произвеждане, една трета от него се смъква от присъдата. Ще остане да лежи 10 години. Искаме да се повдигне обвиняване по другия член от Наказателния кодекс 116, тъй като това ликвидиране е с висока социална заплаха, осъществено е в нощен клуб, в който има доста хора ", споделя Иван Вълчев.
Притесненията на околните на Теодор са, че мярката за неотклонение на обвинения е изменена от "задържане под стража " на "домашен арест ". Така съгласно тях може да повлияе на очевидци да трансформират показанията си.
"Аз считам, че казусът е доста явен. Той е драматичен и би трябвало съдът да си свърши работата ", споделя Даниел Вътков, другар на Теодор.
"Написала съм, цитирала съм клетвата на магистратите, бих желала да им я напомня. Да ги прикани да се придържат към правилата на правото и справедливостта ", сподели братовчедка на Теодор - Маргарита Милчева.
Заради наложените в съда противоепидемични ограничения делото се гледа при закрити врата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР