Близки на отвлечените зоват управляващите да си размърдат задниците, а

...
Близки на отвлечените зоват управляващите да си размърдат задниците, а
Коментари Харесай

50 заложници на „Хамас“ убити? Удари по Тел Авив, Холон и други градове в Израел

Близки на отвлечените зоват ръководещите да си раздвижат задниците, а Байдън предизвести аятолаха да не атакуват американски военни

Военното крило на Хамас разгласи, че близо 50 израелски заложници са били убити при израелски удари от началото на войната. Тези данни не могат да бъдат доказани, оповестява Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Досега " Хамас " е освободил четири дами, държани като заложници.

Семействата на заложниците, държани в линията Газа, предизвестиха нощес в Тел Авив, че са достигнали " лимита на търпението си " и желаеха да бъдат признати от държавното управление.

" Търпението свърши, оттук насетне ще се борим ", съобщи Форумът на фамилиите на заложници и изчезнали. По данни на израелската войска 224 фамилии са били известени, че техни близки са заложници. 

" Настояваме (военният) кабинет да приказва с нас довечера и да ни каже по какъв начин има намерение да ги върне през днешния ден. Ние ускоряваме битката, към този момент не чакаме някой да ни води, ние водим битката ", съобщи Мейрав Лешем Гонен, майка на една от отвлечените дами. " От двадесет дни държавното управление мълчи, ние вършим всичко сами ", оплака се Еял Шени, татко на 19-годишен боец, който е взет за пленник. " Моля ви да извършите едно нещо: да си размърдате задниците, да ни помогнете и да поемете отговорностите си ", добави той. 

Междувременно американският вестник „ Wall Street Journal “ заяви, че въоръжените сили на Израел - ЦАХАЛ са построили в пустинята Негев населено място „ Малка Газа “ (реплика на палестински град) и се готвят да щурмуват линията. Там ще би трябвало да се предвижват измежду тесни улички и лабиринти от тунели, написа изданието. 

С същото време колумниста Томас Фридман разяснява в „ The New York Times “, че Израел води война на шест фронта и не може да я завоюва без поддръжката на своите съдружници, в това число и на Съединени американски щати.

„ Ако се вгледате деликатно, можете да видите, че Израел води война на шест фронта. Той се бори с Неправителствени организации, обществени медии, идеологическите придвижвания, общностите на Западния бряг и израелските политически сили... Едно е ясно: Израел не може самичък да завоюва война на шест фронта. Победата е допустима единствено в случай че Израел - и Съединените щати - съберат световен съюз от съдружници ", разяснява Фридман.

Руският телеграм канал t.me/RVvoenkor пък разгласява фотоси на летището Бен-Гурион, което още веднъж е затворено, откакто било атакувано с две ракети от Ивицата Газа. 

Цялата централна част на Израел, в това число Тел Авив, Ришон ле Цион, Холон и други градове са били обстрелвани тази заран. 

Междувременно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън насочи непосредствено обръщение към висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей да не се подхващат набези против американски военнослужещи в Близкия изток. Това заяви Белият дом, откакто американски бойци бяха атакувани в Ирак и Сирия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Беше предадено непосредствено обръщение ", съобщи представителят на Белия дом Джон Кърби на брифинг, като отхвърли да даде повече детайлности. Коментарът на Кърби идва в миг, когато американските публични лица не престават да се притесняват от по-широк спор в Близкия изток след нападението на войнствената формация " Хамас " против Израел на 7 октомври

През миналата седмица американските сили са били атакувани повече от дузина пъти в Ирак и Сирия, заяви Пентагонът във вторник.

В сряда Байдън съобщи, че е предизвестил аятолаха, че Съединените щати ще отговорят, в случай че американските сили продължат да бъдат обект на набези, само че не посочи по какъв начин е било предадено посланието. " Предупреждението ми към аятолаха беше, че в случай че те продължат да подхващат дейности против тези военни елементи, ние ще отговорим и той би трябвало да бъде квалифициран. Това няма нищо общо с Израел ", съобщи президентът на конференция.

Около 900 американски военни бяха изпратени в Близкия изток за усилване на отбранителните качества на Съединени американски щати на фона на зачестилите набези на свързани с Иран групировки, заяви през вчерашния ден Пентагонът.

Напрежението в Близкия изток обаче продължава да пораства. Асошиейтед прес оповестява за американски въздушни удари по два обекта в Сирия, свързани с иранския гвардейски корпус. Те са били нанесени рано тази заран, написа Българска телеграфна агенция.

Ударите са в отговор на офанзивите с дронове и ракети против американски бази и личен състав в района, почнали при започване на предходната седмица, разяснява Асошиейтед прес. 

Ударите на Съединени американски щати демонстрират решимостта на администрацията на Байдън да поддържа внимателен баланс. Съединени американски щати желаят да ударят допустимо най-силно подкрепяните от Иран групировки, обвинени в набези против Съединени американски щати, с цел да възпрат бъдеща експанзия, евентуално подхранвана от войната на Израел против " Хамас ", като в същото време се стремят да избегнат разпалването на района и провокирането на по-широк спор, отбелязва АП.

Информация за съответните цели и други детайлности към момента не са предоставени.

По данни на Пентагона от 17 октомври насам е имало минимум 12 набези против американски бази и личен състав в Ирак и четири в Сирия. Бригадният военачалник от Военновъздушни сили Пат Райдър съобщи, че 21 американски чиновници са били ранени при две от тези набези, при които са употребявани безпилотни самолети, ориентирани против военновъздушната база " Ал Асад " в Ирак и гарнизона " Ал Танф " в Сирия. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР