Близки на млада учителка, която е сред жертвите на грипа

...
Близки на млада учителка, която е сред жертвите на грипа
Коментари Харесай

Близки на починала от грип разкриха потресаващи факти от последните й дни

Близки на млада учителка, която е измежду жертвите на грипа у нас, направиха потресаващи разкрития за това какво е довело до гибелта й. Те описаха, че тя е била принудена да работи даже и болна. Не е взела ограничения и най-после се е стигнало до съдбовната развръзка. Ето и разказът на Рашел Леви, оповестен във Facebook:

" Една от умрелите през този грипен сезон млади дами е учителка. Усложнението от грипа, пневмонията- авангардът на гибелта - не се преценява с учителските разпределения, неналичието на заместници, изоставащите възпитаници, със забързания до смут училищен делник. Тя е подла и търсеща пробивите: слаба храна, липса на сън, течение, хронична отмалялост, работа с доста хора... Всичко, което го има в недолюбваната и обругавана специалност. Да, и невъзможността да отсъстваш, боледуването на крайник.

Жената е работила на село и най-вероятно е пътувала всеки ден в неотоплени междуселски рейсове, а заместници е нямало, а родителите са негодували при отсъствията й... Разпределяла е заплатата до стотинка, мъчно й е било със скъпите медикаменти. И е спестявала... От своето здраве. Днес не е изключително значимо да се разисква това, по какъв начин учителите икономисват от здравето си. Има ЕДИН лют случай, който непременно би трябвало да се разисква, да се трансформира в характерност на едно съсловие. Единствената допустима.

Само че тази млада жена е образец за една друга наклонност, която нито е комфортна, нито е пикантна. Тя е обвързвана с това, в тази специалност тежките и хроничните болести да са всекидневие. Служба е то - да работиш болен, остарял и охулван. Служба е - неразбираема за обществото - и толкоз далечна на суетите му. За умрялата млада жена няма да се приказва. Не е забавно. Иска ми се да помълчим за нея... В нейно име. Поне през днешния ден...

Светла памет на колежката! Знам, че учениците й я топлят в този момент със сърцата си... "
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР