Близки на Лидия Манчева от Боденец, която пострада при инцидент

...
Близки на Лидия Манчева от Боденец, която пострада при инцидент
Коментари Харесай

Братовчед на Лидия, която полетя от балкон, а после бе наругана в Спешното на врачанската болница, разказа какво се случва с момичето

Близки на Лидия Манчева от Боденец, която пострада при случай в новогодишната нощ, осведомиха за здравословното й положение и нужните средства за лекуването й. „ Към 7 януари Лидия е със счупена срамна кост. Направена й е една несполучлива интервенция на лявото око. Предвид здравословното й положение след време, след предценка на медицински експерти, ще се реши нужна ли е и втора намеса. В момента й е назначено домашно лекуване и тя си е у дома. Не би трябвало да става от леглото най-малко 35 дни. Предстои й рехабилитация. Има счупена главичка на лявата ръка. Лекарствата, които би трябвало да приема са скъпи, поради обществения статус на нейното семейство. От хигиенична позиция са нужни памперси, подлога, марли, бинтове… Окото й се третира със специфични капки и разтвори, за които също са нужни средства “, описа нейният братовчед Божидар Младенов.

В обществената мрежа фейсбук той приканва за помощ за по-бързо и безпрепятсвено лекуване на Лидия и благодари на хората, които към този момент са се отзовали. Публикувани са и телефони за повече информация – 088 2448834 или 089 5235447, написа " Конкурент ".

Лидия Манчева полетя от балкона на втория етаж на къщата на брат си в новогодишната нощ. Тя била на фамилно празненство, само че излязла да приказва по телефона, опряла се на парапета и защото оборудването е в ремонт, паднала от високото. Вместо да получи съответна помощ, се сблъскала с грубости и лекарско безсърдечие в Спешно-приемно поделение на МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца, където била препратена от филиала на незабавния център в Мездра. Пострадалата жена била посрещната с викове и крясъци, а лекарят, който отказал да се легитирима, повикал полицейски екип поради измислено от него принуждение, настояват околните на пострадалата пациентка.

Когато ченгетата открили, че никой нито е заплашвал, нито желал да бие лекарите, а единствено да форсира прегледа на Лидия, тя била прегледана, а по-късно пренасочена към Университетската болница " Царица Йоана - ИСУЛ " в София. Екипът в София, за разлика от врачанския, се отнесъл загрижено към дамата и направил три интервенции – една на таза и две на окото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР