Близки на кмета на Божурище Георги Димов са се събрали

...
Близки на кмета на Божурище Георги Димов са се събрали
Коментари Харесай

Близки на кмета на Божурище се събраха на протест в негова подкрепа

Близки на кмета на Божурище Георги Димов са се събрали пред постройката на Специализирания углавен съд с гледище той да бъде пуснат от ареста. Според тях зад обвиняването, че е продал общински парцели на безценица, стоят хора, които желаят да му попречат да взе участие в идните локални избори, съобщи БНР.
Подписката, която поддържа Димов, към този момент е събрала над хиляда души поддръжка. Тя ще бъде показана на съвещанието на Апелативния спецсъд, който по-късно ще взема решение дали Димов да остане за непрекъснато в ареста или да му бъде наложена по лека мярка за неотклонение. Удар от предприемачи и политически съперници, по този начин околните на кмета разясняват обвиняванията против него, че е продал тези земи на безценица. Те настояват, че в действителност престъпления няма, тъй като кметът е продал парцелите навръх цената, за която е бил акредитиран с решение на общинския съвет.
Георги Димов има намерение, даже и в случай че остане в ареста, да взе участие в изборите, сподели неговата брачна половинка.
Днес Специализираният углавен съд още веднъж има доста значими ограничения за отклоняване, тъжби против задържането под стража пред съда ще се изправят Евгения Банева и някогашният ръководител на Държавната организация за българите в чужбина Петър Хараламапиев, а сега юристите на върнатата неотдавна от Испания Маринела Арабаджиева желаят тя да бъде пусната от ареста на съображение, че за закононарушенията, за които е упрекната не се постанова да бъде арестувана под стража.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР