Близки на кмета на Божурище Георги Димов са се събрали

...
Близки на кмета на Божурище Георги Димов са се събрали
Коментари Харесай

Приближени бранят с протест арестувания кмет на Божурище

Близки на кмета на Божурище Георги Димов са се събрали пред постройката на Специализирания углавен съд с гледище той да бъде пуснат от ареста. Според тях зад обвиняването, че е продал общински парцели на безценица , стоят хора, които желаят да му попречат да взе участие в идните локални избори, оповестява БНР.

Подписката, която поддържа Димов, към този момент е събрала над хиляда души поддръжка. Тя ще бъде показана на съвещанието на Апелативния спецсъд, който по-късно ще взема решение дали Димов да остане за непрекъснато в ареста или да му бъде наложена по лека мярка за неотклонение. Удар от предприемачи и политически съперници, по този начин околните на кмета разясняват обвиняванията против него, че е продал тези земи на безценица. Те настояват, че в действителност престъпления няма, тъй като кметът е продал парцелите навръх цената, за която е бил акредитиран с решение на общинския съвет.

Георги Димов има намерение, даже и в случай че остане в ареста, да взе участие в изборите, сподели неговата брачна половинка.

Днес профилираният углавен съд още веднъж има доста значими ограничения за отклоняване, тъжби против задържането под стража пред съда ще се изправят Евгения Банева и някогашният ръководител на Държавната организация за българите в чужбина Петър Хараламапиев, а сега юристите на върнатата неотдавна от Испания Маринела Арабаджиева желаят тя да бъде пусната от ареста на съображение, че за закононарушенията, за които е упрекната не се постанова да бъде арестувана под стража.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР