Близки на жертви при автобусната катастрофа край Своге са получили

...
Близки на жертви при автобусната катастрофа край Своге са получили
Коментари Харесай

Изплатиха по 10 лв обезщетение за жертвите на катастрофата край Своге

Близки на жертви при автобусната злополука край Своге са получили компенсации от по 10 лв. за умрял. Застрахователят " Бул Инс " изясни, че компанията транспортьор е нарушила разпоредбите за транспорта и на това съображение не се дължи погашение на обезщетение по застраховката " акцидент на пасажерите ". Комисията за финансов контрол обаче е задължила сдружението да заплати.


Автобусът палач от злополуката край Своге има две наложителни застраховки. Едната е известната " Гражданска отговорност ", която е подписана в една застрахователна компания, а втората е " застраховка при акцидент ", която е в " Бул Инс ".
Владимир Тодоров, ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия: Тя е извънредно стандартизирана застраховка. Тя е с закрепена сума по Закон - 50 000 лв. на умрял и доста опростена като процедура за заплащане.
Наследниците на починалите поискали от застрахователната компания погашение на компенсациите, като показали изискваните документи. От " Бул Инс ", обаче отказали да платят. Твърдят, че превозвача е нарушил разпоредбите за публичен транспорт.
Стоян Проданов, изп. шеф на " Бул Инс ": Няма пътен лист, описът съдържа други хора. В следствие ни се показва някакъв лист, който е продуциран явно след пътното произшествие и всички тези несъответствия водят до това, че ние не сме в хипотезата на затрупан риск. От компанията настояват, че на пасажерите не са били издадени билети, нито е показан контракт за услугата и фактура за заплащането. Владимир Тодоров, ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия: Това че компанията е нарушила някакви транспортни разпореждания, тя предстои на глоба от Автомобилна администрация. Това дали е изпратен листата на пътуващите един час преди курса, това няма отношение към валидността на застраховката.
Наследниците на починалите подават тъжба до Комисията за финансов контрол, която издава разпореждане, с което задължава застрахователя да заплати обезщетение неотложно. Тогава от " Бул Инс " превеждат по 10 лв. в банковите сметки на хората.
Стоян Проданов, изп. шеф на " Бул Инс ": За да спазим условията и буквата на закона ние правим този превод. Същевременно апелираме този акт. В случай, че съда се произнесе в наша изгода, ще си вземем назад тези средства от надзора.
Компанията твърди, че взима това решение, тъй като Кодекса за застраховането споделя, че сходни разногласия се вземат решение единствено в съда.
 Прокуратурата повдигна обвинявания на още седем души за злополуката край Своге Прокуратурата повдигна обвинявания на още седем души за злополуката край Своге
Осем месеца след автобусната злополука край Своге, прокуратурата упрекна още 7 души за нещастието. В злополуката починаха 20 души, 8 бяха ранени. Нов...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР