Близки на Галина Димитрова/49г./, която беше убита и нарязана с

...
Близки на Галина Димитрова/49г./, която беше убита и нарязана с
Коментари Харесай

Искат по-висока присъда за убиеца с резачката от Шумен

Близки на Галина Димитрова/49г./, която беше убита и нарязана с моторна резачка от някогашния си мъж Стефан Стефанов от Шумен, желаят по-високо наказване. Варненският апелативен съд прегледа в петък жалбата по садистичния случай. Окръжният съд в Шумен наложи 13 година затвор на килъра по реда на кратко правосъдно разследване. Срещу присъдата е импортиран митинг и от окръжния прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.
 Убитата Галина Убитата Галина
Както „Труд“ писа, първата правосъдна инстанция се произнесе през август м.г., като призна Стефанов за отговорен, че на неустановена дата в интервала 13-15 август 2016 година в Шумен съзнателно е умъртвил дамата. Магистратите обаче, го оправдаха, че е направил действието преднамерено. Осъден бе да заплати на сина на убитата 100 000 лв..

Кошмарният случай стартира да се разплита откакто сигнал за изчезналата Галина подал синът й от предишен брак. На 21 август 2016 година служители на реда влязоха в дома на Стефан и в пристройка в двора откриха остатъци от разчленен мъртвец на жена в напреднал етап на разлагане. Експертизи откриха пет прободно-порезни пострадвания с нож по натрупа. Две били смъртоносните в региона на шията. Смъртта на Галина настъпила от остра кръвозагуба при прерязване на магистрални кръвоносни съдове.

След убийството подсъдимият намерил спестените от работа в Канада пари на Галина, купил си кола, с която да транспорти тялото, само че аварирал. Същият ден закупил и моторна резачка, с цел да го разчлени.

В петък прокурорът от Апелативна прокуратура – Варна не поддържа митинга на сътрудника си от Шумен. Той намира, че първоинстанционната присъда е учредена на сериозен разбор на събраните доказателства, открити и потвърдени по неоспорим метод.
 Къщата, където стана садистичният случай Къщата, където стана садистичният случай
Припомня, че съжителството сред подсъдимия и Галина, които имали щерка, бил трагичен от началото, имали кавги и побоища. На два пъти дамата е посещавала сестра си в Канада и се е завръщала в общия им дом в Шумен. Има доказателства, че макар сериозното отношение на фамилията на потърпевшата жена към Стефан, тя не е предприемала дейности, с цел да го напусне дефинитивно. Заради упражнено принуждение обаче, с решение на Шуменския областен съд подсъдимият е имал възбрана да приближава фамилния дом за 18 месеца. Със съглашение завършило и досъдебно произвеждане за несъблюдение на правосъдното решение за отбрана от домашно принуждение.

Прокурорът от Апелативна прокуратура намира, че шуменския съд вярно е квалифицирал действието като съзнателно ликвидиране, което обаче не е било авансово подготвяно. Анализът на безредните дейности на подсъдимия, осъществени след убийството също водят до заключението, че липсва умисъл. Адвокатът на Стефанов споделя изводите на прокурора от Апелативна прокуратура.

На противното мнение е отбраната на гражданския просител и частен обвинител, който твърди, че има задоволително доказателства за съществуването на умисъл за ликвидиране. Адвокатът на сина на убитата жена упорства делото да се върне на етапа на досъдебното произвеждане, с цел да бъдат отстранени позволени тогава процесуални нарушавания. Съдът ще се произнесе до 2 месеца.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР