Близки и съседи на разказват, че той е бил подложен

...
Близки и съседи на разказват, че той е бил подложен
Коментари Харесай

"Нямаха секунда спокойствие": Близки и съседи на убития Нав разказват за продължителен тормоз

Близки и съседи на описват, че той е бил подложен на нескончаем тормоз от своя Проблеми с този човек са имали и други хора от входа.

" Беше ясно, че с този комшия не можем да се разберем "

Убийството е осъществено на 8 февруари към 22:30 ч. в жилищна кооперация на ул. " Черковна " в София (още за тежкото закононарушение - ). " За мен беше ясно, че с този комшия не можем да се разберем. До последно се опитвахме да беседваме с него с положително ", описа пред Би Ти Ви майката на убития психолог Иван Владимиров - Слава Иванова. " Нямаше експанзия, Иван не е правил неща, с които да провокира съседа. Опитваше се да беседва и да стигне до някакъв консенсус. Със сигурност си е давал сметка, че това не оказва помощ. И двамата доста се пазехме от това да не прекрачим границата и да не опитаме да решим спора с нормалните средства ", добави тя.

И в деня преди убийството Иван Владимиров и околните му са били обект на офанзиви от своя комшия. " Сутринта в 6:30 ч. станах от леглото и по нехайство съборих телефона си. След това стената на коридора в стълбището до входната ни врата беше напръскана, а не самата врата. На балконското остъкление имаше хвърлено яйце поради този изтърван телефон. След това имахме проблем с едно разгонено коте и простирах доста. Едно одеяло, което е било по-дълго, той го беше издърпал и го беше стъпкал в калта ", описа още майката на Иван Владимиров. След това психологът отива да приказва със своя комшия.

" Иван слезе, потропа на вратата и му предложи да си даде телефона, с цел да може, в случай че Румен има някакви недоволства от звук или нещо друго, да ни се обади и да вземем ограничения да не го тормозим. Той ни затвори вратата и това беше нашият финален опит с положително ", описа тя.. Сега тя не желае да живее повече в кооперацията, в който синът й е бил погубен.

" Този човек разнасяше револвери и заплашваше "

" Това беше тормоз, дълготраен тормоз, те нямаха секунда успокоение, този човек разнасяше револвери, заплашваше ", описа лелята на Иван Владимиров, Снежана Томова.

 Снежана Томова, вуйна на убития Иван Владимиров
© Скрийншот/Би Ти Ви

Снежана Томова, вуйна на убития Иван Владимиров

Добри Божилов, който също живее в тази кооперация, описа пред Би Ти Ви по какъв начин преди 15-16 години самият той е подал тъжба в полицията, защото същият комшия е извадил револвер против него на стълбището на блока след забележка поради отпадъци във входа. " Полицията нищо не направи, вървях при кварталния и той сподели, че е приказвал с него и го е респектирал. Никой не се е съмнявал в този вход, че рано или късно този револвер ще гръмне ", съобщи Божилов.

 Добри Божилов, комшия, който преди години е имал скандал със същия комшия.
© Скрийншот/Би Ти Ви

Добри Божилов, комшия, който преди години е имал скандал със същия комшия.

Димитър Цветков, който също живее в блока описа, че през ноември е бил очевидец по какъв начин арестуваният Румен Тонев е залял с нещо вратата на Иван Владимиров. " Аз бях там. Бяхме в тях. Говорихме си безусловно обикновено. Не сме вдигали звук. В същия миг той пристигна, заля му вратата. Преди това го беше заплашвал, че ще го простреля. Викнахме полиция. Обяснихме, че е заплашвал съвсем целия блок. ", споделя Цветков.

Към момента Румен Тонев е арестуван и е упрекнат за осъществяване на съзнателно ликвидиране, наказуемо от 10 до 20 година затвор, арестуван е за 72 часа и следва прокуратурата да изиска той да остане за непрекъснато в ареста.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР