Близки и роднини на деца, загинали на пътищата в цялата

...
Близки и роднини на деца, загинали на пътищата в цялата
Коментари Харесай

Близки на деца, загинали в катастрофи, настояват за законови промени

Близки и родственици на деца, починали на пътищата в цялата страна, уважиха паметта им в Бургас. Почернените фамилии още един път приканиха за промени в законодателството, с цел да се спре войната на пътя.

Преди 12 години на основна улица в Бургас 12-годишната Валя губи живота си, блъсната от автомобил. Ужасяващият спомен, не се не помни, споделя нейната майка.

Виновната шофьорка получава наказване от година и два месеца.

" Няма да неистина, ще кажа, че не съм ѝ дала прошка. Не считам, че това е кой знае какво огромно наказване. Доколкото знам, събота и неделя си е била у дома ", споделя Мария Димитрова.

Обединени от тъгата, родители на деца, починали преди 12 година, поставиха цветя на лобното място на Валя. Образувалата се алена пътека е увещание към водачите – да бъдат по-внимателни.

Трифон Трифонов: Провеждат се постоянно начинания от потърпевшите родители, от близки на тях, само че смяна няма.

Ст. комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на МВР-Бургас: Явно усещането на хората е тъкмо такова. Аз бих призовал да не забравяме едно-единствено нещо, че човешкият живот е най-ценното.

Михаил Попов, Институт за пътна сигурност: Няма ли държавно управление, което желае да реши в действителност проблемите във връзка с пътната сигурност, нищо няма да се промени.

В небето бяха пуснати 112 балона и бели гълъби с апел войната по пътищата да завърши.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР