Близки и колеги на 30-годишната Виктория Маринова от Русе -

...
Близки и колеги на 30-годишната Виктория Маринова от Русе -
Коментари Харесай

Близки на зверски убитата Виктория с извънредна инициатива заради изверга Северин

Близки и сътрудници на 30-годишната Виктория Маринова от Русе - административен шеф на ТВН и водеща на предаване, която бе изнасилена и убита по изключително непосилен метод от 21-годишния Северин Красимиров, оферират изменение в Наказателно-процесуалния кодекс. Това заяви Андрей Желязков - юрист на околните на Виктория.

Окръжният съд в Русе даде общо 30 години затвор при първичен непоколебим режим на Северин Красимиров. Делото се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто той призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт. По този мотив наложената от съда присъда бе понижена с една трета, която съгласно закона е 30 години.

По време на среща с трима от русенските депутати - Андриан Райков, Искрен Веселинов и Пенчо Милков, с ръководителя на Адвокатската гилдия в Русе Людмил Павлов и с юриста и общински консултант Иво Пазарджиев, Желязков посочи, че предлагането е обвързвано с изменение на член 369а от Наказателно-процесуален кодекс. По думите му при съзнателно причиняване на гибел или тежка телесна щета, както и при закононарушения срещу половата цялост, кратко правосъдно разследване да се позволява единствено след единодушието на всички страни - прокуратура и частен обвинител, в случай че има конституиран подобен.

Според участниците в срещата решение за възможна смяна би трябвало да бъде взето след задълбочено разискване. В него би трябвало да вземат участие също представители на съда и на прокуратурата.

Павлов изясни, че факторът време е този фактор, който убива едно дело. Става дума за огромен брой доказателства - за томове. Така обещано дело може да завърши и след 9 - 12 години. В съответния случай е по-добре да се получи едно качествено и бързо правораздаване, въпреки и с редукция на наказването с една трета, в сравнение с да влезем в серпантина, да вземем за пример от шест, 10, дванайсет години, чийто край не е явен.

"Моето виждане, е че в случай че се стигне до законодателна самодейност и промени, те би трябвало първо да се съобразят както с политическите сили и с представителите на българския народ в Народното събрание, по този начин и с тези, които правоприлагат и работят всеки ден с Наказателно-процесуален кодекс. Всичко би трябвало да се обмисли доста точно ", сподели Павлов, представен от dunavmost.com.

Близките и сътрудниците на Виктория Маринова обявиха, че следва да бъде проведена нова среща, на която тематиката да бъде дискутирана още веднъж.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР