Близки до властта фирми строят 25-етажна сграда без разрешително в

...
Близки до властта фирми строят 25-етажна сграда без разрешително в
Коментари Харесай

Манолова: Строят 25-етажна сграда без разрешително в Студентски град

Близки до властта компании строят 25-етажна постройка без позволение в Студентски град . За това осведоми на своята фейсбук страница Мая Манолова - ръководител на Гражданската платформа " Изправи се.БГ ". Тя и екипът й отидоха при изкопа за 25-етажна постройка до УНСС, където част от терена е предназначен за спортна активност.

" Новият остарял столичен кмет Йорданка Фандъкова даде обещание, че ще има проверка на строителните разрешителни и ще се спре безумното презастрояване в София, само че това не се случва. В Студентски град, до УНСС и спортната зала на УНСС, близка до властта компания е почнала да строи 25-етажна постройка без позволение за градеж ", сподели Манолова.

Според нея безобразията в столицата не престават необезпокоявано и близки до властта компании построяват многоетажни здания с нарушавания и малки врати в закона .

Според някогашния омбудсман притежателят на терена и представител на фирмата-строител настояват, че има позволение за градеж , само че разрешителното, което сподели, е единствено за пренасяне на електрически уреди - кабели. Всяко строителство на постройка, без позволение за градеж, е нелегално . Такава постройка не би трябвало да се намира в зоната за спорт, безапелационна е Манолова.

Улица " Осми декември ", където е изкопът , не дава отговор на условията за основен градски бул. и оптималната височина на постройките не би трябвало да надвишава 8-9 етажа, твърди тя.

Тя упорства презастрояването да спре. Фандъкова даде обещание, че няма да се строят здания една върху друга. След като е поела задължения, би трябвало да си ги извърши , безапелационна е Манолова.

Последната смяна в Закона за устройството и застрояването на Столична община за общото застрояване на терен в зона за спорт е влезнала в действие 10 дни след издаването на разрешението за проекта за огромното строителство на терен, от април 2018 година Според Манолова са употребявани няколко законови малки врати. С тях се погазват рестриктивните мерки за плътността и височината на застрояване.

По думите на Войслав Тодоров се разрешава строителство в пъти по-голямо от оптимално допустимото, без годно позволение за градеж на постройка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР