Близката сътрудничка на американския президент Доналд Тръмп, директорката на комуникациите

...
Близката сътрудничка на американския президент Доналд Тръмп, директорката на комуникациите
Коментари Харесай

Четвъртият директор на комуникациите на Тръмп подаде оставка

Близката сътрудничка на американския президент Доналд Тръмп, директорката на връзките на Белия дом Хоуп Хикс, подаде оставка през вчерашния ден.

Бивш модел и чиновник на организацията " Тръмп ", 29-годишната Хикс беше и измежду най-дългогодишните помощници на президента и беше прессекретар и в кандидатпрезидентската му акция. С оставката си обаче тя стана и четвъртият човек, заемал поста шеф на връзките в Белия дом, откогато Тръмп е президент. В началото тя трябваше да заема длъжността, до момента в който екипът на Тръмп търси непрекъснато предопределение.

Майк Дубке, който беше първият шеф в Белия дом, напусна през май, като съгласно негови другари, представени от " Ню Йорк таймс ", повода беше възходящото му неодобрение от " хаоса " в Белия дом. Наследникът му, освободеният Антъни Скарамучи, още с идването си на поста стана причина за оставката на прессекретаря Шон Спайсър, също заемал този пост.

Говорителят на Белия дом Сара Сандърс, представена от Българска телеграфна агенция, съобщи, че не е ясно по кое време тъкмо Хикс ще съобщи функционалностите си. Сандърс посочи, че оставката не е обвързвана с показанията на Хикс пред членове на комисията по разузнаване към Камарата на представителите на Конгреса при следствие за Русия и изборите в Съединени американски щати през 2016 година. Сандърс я дефинира в " Туитър " и като " един от най-талантливите хора ", които е срещала.

Хикс беше и представител на Тръмп по време на предизборната акция през 2016 година. Във вторник тя отговори на въпроси за акцията и за преходния интервал до встъпването на Тръмп в служба през януари 2017 година, само че отхвърли да разисква ролята си в ръководството, в това число присъединяване си в подготвянето на изказване през юли 2017 година, неправилно интерпретирало среща в " Тръмп тауър " през юли 2016 година, включвала най-големия президентски наследник Доналд Тръмп младши, други сътрудници на президента и съветската служителка Наталия Веселницкая.

В. " Ню Йорк таймс " заяви, че Хикс е декларирала пред сътрудници, че е постигнала това, което е считала за допустимо на поста си. " Хоуп е фантастична и свърши прелестна работа ", съобщи Тръмп, разяснявайки решението ѝ, добавяйки, че тя ще му липсва. " Убеден съм, че в бъдеще още веднъж ще работим дружно ", сподели той.

Хикс съобщи, че няма думи, с които да изрази благодарността си към президента, без да разяснява аргументите за отдръпването си.

Според някогашен чиновник на акцията на Тръмп, представен от " Политико ", с напускането на Хикс Белият дом остава без експертен " преводач на Тръмп ". " Тя знаеше какво желае президентът и можеше да го изясни на (екипа за) връзките. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (685)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР