Близък съратник на руския опозиционер Алексей Навални заяви, че е

...
Близък съратник на руския опозиционер Алексей Навални заяви, че е
Коментари Харесай

Съратник на Навални обсъждал санкции с ЕС

Близък сподвижник на съветския опозиционер Алексей Навални съобщи, че е разговарял с европейски представители за възможни наказания против високопоставени длъжностни лица от Русия и обкръжението на Владимир Путин, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителката на съветската дипломация Мария Захарова осъди през днешния ден тази самодейност и упрекна съратниците на Навални в "предателство ".

Леонид Волков, напуснал Русия - един от главните сътрудници на опозиционера, заяви нощес в Телеграм, че е разискал с представители на страни от Европейски Съюз "пакет от лични наказания ".

"Ще приказваме отново доста за това в бъдеще, през идните седмици и месеци ", увери той.

Според Волков ще бъдат глобени по-специално олигарсите Роман Абрамович и Алишер Усманов, прокремълският ефирен водещ Владимир Соловьов, шефът на телевизия "Първи канал " Константин Ернст, банкерът Андрей Костин и Игор Шувалов, заемал преди време висока служба в държавното управление.

Санкциите ще обиден също децата на генералния секретар на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев, чийто наследник е поземлен министър, и на шефа на Федералната работа за сигурност Александър Бортников - те самите към този момент са глобени по-рано.

Полската делегация към Европейски Съюз удостовери в Туитър, че се е състояла видеоконференция с Волков и с Владимир Ашурков, различен помощник на Навални.

"Постоянните представители на 27-те и посланиците на Съединени американски щати, Англия, Канада и Украйна разискват в този момент ограничения за близкото бъдеще ", уточни делегацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР