БЛИЦ Народното събрание не може да иска доклад относно дейността на

...
БЛИЦ
Народното събрание не може да иска доклад относно дейността на
Коментари Харесай

След Леонид Решетников забраниха и на Константин Малофеев да влиза в страната

 БЛИЦ Народното заседание не може да желае отчет по отношение на активността на прокуратурата по съответно законодателно произвеждане. Трябва също така да има разрешение от наблюдаващия прокурор. Това съобщи от трибуната на Народното събрание обвинител номер едно Сотир Цацаров.

" Независимо от тази две разпореждания, ще показва пред вас вероятните обстоятелства, които могат да бъдат представени, без да бъдат нарушавани тези разпореждания ", добави той.

" Досъдебното произвеждане е почнало на 3 юли тази година. Извършени са 11 претърсвания на визити. Всяко е осъществено с авансово позволение на арбитър от СНС. Извършени са и 5 броя претърсвания на моторни транспортни средства, още веднъж с позволение на арбитър ", съобщи Цацаров. " Извършени са 8 персонални обиски на лица, всяка с позволение на арбитър. Разпитани са 15 очевидци, двама пред арбитър. 8 лица са арестувани ", сподели той.

" След като е направена преценка на целия размер доказателства вследствие на дейностите от следствията. В качеството на обвинен е привлечено едно лице - Николай Малинов. Паричната му гаранция е 50 000 лв.. Забранено му е да напуща страната ", сподели обвинител номер едно.

" Ограничителна мярка е наложена на едно лице - Леонид Решетников, на който ръководителят на ДАНС е забранил да влиза на територията на България за интервал от 10 години ", съобщи Цацаров и добави, че от през днешния ден и още едно лице е получило същата възбрана. Става въпрос за Константин Малофеев. " Разследването е почнало като следствие за пране на пари. Тези пари са стигали до несъмнено сдружение, лице и организации. Конкретното лице е Николай Малинов. Не сме събрали каквито и да е доказателства във връзка с други лица ", сподели той.  

Не малко от тези потоци са от непозната страна, непознати потоци и организации и са ориентирани към обвинения и към сдружения, следени от него. Тук не става въпрос за финансиране с комерсиална цел, а за осъществяване на избрани действия на територията на Република България. Основната част от тези задания е с преориентация на българската вътрешна и външна политика ", добави обвинител номер едно, съобщи " Блиц ". 

" Достатъчно е да загатна единствено един документ, който бе открит при претърсването през вчерашния ден. Въпросният отчет е докладна бележка, направена от обвинения, по отношение на нужната геопополитическа преориентация на България или това, което ние назоваваме " Проект България ", напомни Цацаров. 

" В общественото пространство бе казано, че това е гонене за хрумвания, само че това не е по този начин. Когато концепциите се постановат с пари и въздействие и са против националната ни сигурност - това е закононарушение. Аз не мога да се съглася, че това е политическа акция, обвързвана с изборите или печелене на политически дивиденти. Това, което вършим, е да си вършим работата ", счита основният прокурор. 

" Това не е офанзива против Движение " Русофили ". Обвиняемият е ръководител, само че отговорността е за персоналните му дейности. Движението е било употребявано за организация на избрани цели, само че ние няма да преследваме членовете му. Това не е разделяне на българското общество на русофили и русофоби. В случая става въпрос не на чии непознати национални ползи симпатизираш, а че вредиш на българските национални ползи ", сподели Цацаров. " Арестите са осъществени в прецизно съблюдаване на закона ", приключи Цацаров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР