Блестящата Цветана Пиронкова завърши паметното си участие на US Open

...
Блестящата Цветана Пиронкова завърши паметното си участие на US Open
Коментари Харесай

Разкошната Цвети Пиронкова се бори до последен дъх, но рейдът й на US Open бе спрян от Серина

Блестящата Цветана Пиронкова приключи паметното си присъединяване на US Open на четвъртфиналите. Нашето момиче игра страховит тенис, само че загуби от 6-кратната шампионка в Ню Йорк Серина Уилямс с 6:4, 3:6, 2:6.

Пловдивчанката записа най-силното си присъединяване в кариерата на четвъртия шампионат от Големия шлем и изглеждаше солидно в по-голяма част от дуела през днешния ден, само че опитът на американката си сподели думата. 

По-малката от сестрите Уилямс реализира пета победа в петия си мач против Пиронкова, само че трябваше да се бори крепко за успеха. Най-успешната състезателка в новата история на тениса излиза за седма купа на US Open, където не е триумфирала от 2014 година насам.

Серина започва мача с три аса още в първия си сервис гейм, в който Цвети въпреки всичко сподели класата си с грациозен и доста гръмък прехвърлящ удар. Тя отговори със серия от мощни удари на собствен сервис и изравни резултата.

Пиронкова стигна до първата точка за пробив в мача при 2:2, само че Уилямс я обезврежда с шестия си ас. Нашето момиче получи още една опция и този път я сграбчи с превъзходна офанзива и завършващ удар по правата!

Българката не спираше да тормози живата легенда в женския тенис с композиция от мощни и дълбоки удари, както и от технични осъществявания, при които топката се свличаше в краката на американката.

Изостанала с 2:4, Серина усили децибелите и издаваше крясъци при всеки собствен удар. Това явно й оказа помощ, тъй като постави завършек на поредицата от три следващи гейма за нашето момиче. Пиронкова се разклати леко при 30:30 на собствен сервис, само че се овладя и приключи гейма с ас.

Това не беше всичко - Цвети стигна до два сетбола при сервис на Уилямс, само че огромната шампионка се измъкна и остана в мача. Сега към този момент всичко беше на ракетата на българката, която сервираше за първата част и стигна до още два сетбола! Този път нямаше амнистия и след нова отлично конструирана атака Пиронкова взе сета с 6:4. 

Шеметният първи сет даде още повече сила и самочувствие на пловдивчанката, която започва с нов пробив, постигайки три следващи точки при подаването на съперничката си! За страдание резултатът беше подравнен с бърз рибрейк.

Уилямс изпита съществени усложнения при сервирането си в третия гейм на втория сет и беше надиграна, само че се измъкваше с асове и в последна сметка излезе напред в резултата, само че малко по-късно Цвети изравни след избавена точка за пробив.

Плоските удари на Пиронкова предизвикваха доста неточности при американката, само че тя докара асовете си до цели 12 в 15-ия гейм на дуела и удържа задатъка си, с цел да пробие за 5:3 след най-продължителното разиграване в мача. Малко след това тя затвори сета с 6:3.

Началото на третия сет беше доста мъчно за българката, която се изтеза на собствен сервис в най-дългия гейм в срещата. Тя избави две точки за пробив, само че при третата изкара топката отвън очертанията на корта.

Българката хвърли доста пот и при идващото си подаване, само че въпреки всичко резервира хладнокръвие и постави завършек на пропадането си - 1:2. Серина печелеше своите подавания и това в допълнение оказваше напрежение върху Пиронкова, която се срина от 40:15 в седмия гейм и беше пробита.

Повела с 5:2 гейма, Уилямс отпусна ръката и приключи мача с гейм на нула, употребявайки още веднъж мощния си сервис. На полуфиналите Серина излиза против Виктория Азаренка или Елизе Мертенс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР