Блестящ лекар. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова определи неврохирурга

...
Блестящ лекар. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова определи неврохирурга
Коментари Харесай

Йотова: Проф. Габровски е блестящ лекар, изненадана съм от решението му да се занимава с политика

" Блестящ доктор ". С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова дефинира неврохирурга проф. Николай Габровски, който ГЕРБ-СДС предложиха за министър-председател и който през днешния ден получи от президента Румен Радев досието с първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

„ Надявам се с тази точност, с която оперира и оказва помощ на хората, да откри най-хубавия език с тези, които ще предложения на диалози за кабинет, най-много да убеди народните представители и болшинството, че си заслужава да го поддържат “, сподели Йотова пред публицисти.

Тя показа, че е сюрпризирана от неговото решение да се занимава с политика.

През идващите няколко месеца е извънредно значимо да има единна българска позиция и да не трансформираме тематиката „ Шенген “ в такава, с която да се замерят партиите в политическия разговор, съобщи Илияна Йотова.

„ Да уважим напъните на българската дипломация, която през последните два месеца направи и невъзможното, с цел да убеди нашите европейски сътрудници. Моето изрично мнение е, че тези старания трябваше да стартират много по-рано “, уточни Йотова.

Тя акцентира, че през последните 11 години страната ни е позволила и неточности, само че изрично дава отговор на техническите критерии за това да бъде част от Шенгенското пространство.

„ Битката продължава “, уточни Йотова за оставащите няколко дни до 8 и 9 декември, когато ще се организира съвещанието на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “. Тя акцентира, че Нидерландия, която изрази негативно мнение за присъединението на страната ни, даже не е поискала да се запознае с двете инспекции, осъществени на България.

„ Нидерландия се оказа изолирана в границите на Европейския съюз и продължава да упорства. Ние имаме своите причини и те са по-силни от всеки път “, счита вицепрезидентът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР