Блек Ангъс телешки тартар с хайвер от белуга е пълното

Блек Ангъс телешки тартар с хайвер от белуга е пълното ...

Блек Ангъс телешки тартар с хайвер от белуга."Блек Ангъс телешки тартар с хайвер от белуга" е пълното име на тази авторска рецепта на Станислав Котев. Тя е част от специалния проект "Съвременна българска кухня" в "Дневник", който представя 20 от най-добрите готвачи на България и техни рецепти. Повече заСтанислав Котев - тук, а за проекта - в края на текста.

Отстранете жилите от месото и внимателно го накълцайте на с остър нож. Прибавете ситно нарязаните червен лук, каперси и филенца от аншоа. Овкусете с табаско и прясно смлян пипер.

Пригответе конфитирани жълтъци с есенни трюфели. За тази цел сложете жълтъците в подходящи съдчета и ги залейте със зехтина така, че да ги покрие целите. Добавете прясно настърган есенен трюфел и поставете съдчетата в sous-vide уред за 60 минути на 65˚C.

Поставете готовия тартар в чиния за сервиране, покрийте го внимателно с хайвера от белуга и най-отгоре поставете конфитирания жълтък с трюфел. Гарнирайте тартара със синапени кълнове и мус от заквасена сметана и майонеза с лимон.

В "Съвременна българска кухня" всяка седмица в четвъртък ще ви запознаваме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски предложения. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - "20 български топ готвачи". Тя е издадена от "Кактус" - издателството на Иван Манчев, по-популярен като шеф Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което трябва да знаете за:Съвременна българска кухня (67)

Източник: dnevnik.bg