Блек Ангъс телешки тартар с хайвер от белуга е пълното

...
Блек Ангъс телешки тартар с хайвер от белуга е пълното
Коментари Харесай

Блек Ангъс телешки тартар с хайвер от белуга

" Блек Ангъс телешки тартар с хайвер от белуга " е цялостното име на тази авторска рецепта на Станислав Котев. Тя е част от специфичния план " Съвременна българска кухня " в " Дневник ", който показва 20 от най-хубавите готвачи на България и техни предписания. Повече заСтанислав Котев - тук, а за плана - в края на текста.

Отстранете жилите от месото и деликатно го накълцайте на с изострен нож. Прибавете ситно нарязаните червен лук, каперси и филенца от аншоа. Овкусете с табаско и прясно надробен пипер.

Пригответе конфитирани жълтъци с есенни трюфели. За тази цел сложете жълтъците в подобаващи съдчета и ги залейте със зехтина по този начин, че да ги покрие задачите. Добавете прясно настърган есенен трюфел и поставете съдчетата в sous-vide апарат за 60 минути на 65˚C.

Поставете готовия тартар в паница за сервиране, покрийте го деликатно с хайвера от белуга и най-отгоре поставете конфитирания жълтък с трюфел. Гарнирайте тартара със синапени кълнове и мус от заквасена сметана и майонеза с лимон.

В " Съвременна българска кухня " всяка седмица в четвъртък ще ви срещаме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски оферти. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - " 20 български топ готвачи ". Тя е издадена от " Кактус " - издателството на Иван Манчев, по-популярен като началник Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Съвременна българска кухня (67)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР