Бледорозовата сватба между ПП-ДБ-СС и ГЕРБ стана факт при гласуването

...
Бледорозовата сватба между ПП-ДБ-СС и ГЕРБ стана факт при гласуването
Коментари Харесай

Иван Таков: Бледорозовата сватба между ПП-ДБ-СС и ГЕРБ стана факт при гласуването на Бюджет 2024 на СО

Бледорозовата женитба сред ПП-ДБ-СС и ГЕРБ стана факт при гласуването на Бюджет 2024 на Столична община. Това съобщи водачът на социалистите в София и ръководител на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " в СОС Иван Таков. Бюджетът беше признат, откакто предлагането на кмета Васил Терзиев и на най-многобройната политическа група в СОС ПП-ДБ-СС беше подкрепено от ГЕРБ. Общинските съветници от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " гласоподаваха " срещу ".

" Случилото се през днешния ден на сесията можеше да се превдиви. Още преди месец споделих, че при гласуването на бюджета ще стане ясно кой кой е в Столичния общински съвет. На национално равнище се разглобиха, на локално се сглобиха. Бледорозовата женитба в общината към този момент е реалност. Да им е честито на ПП-ДБ-СС и ГЕРБ!, съобщи Иван Таков. - На процедура, групата на ПП-ДБ-СС одобри бюджета на ГЕРБ през днешния ден. В залата по време на сесията коментирахме, че препоръчаният за гласоподаване бюджет на 95% " се припокрива с миналогодишния на ГЕРБ. Тоест, гласоподаваха си същия бюджет, против който ние години наред сме имали изцяло обективни рецензии и сме отказвали да подкрепим. За нас случилото се през днешния ден не е изненада, беше предстоящо. Но сме разочаровани, че нашите оферти, които бяха рационални и положителни за София и за жителите, не бяха признати. За страдание, след година още веднъж ще си приказваме за сериозните неизпълнения на този бюджет. Дори по време на разискването му на една от комисиите общински консултант от ГЕРБ разяснява, че Фандъкова не си е изпълнявала финансовата стратегия, в този момент и ПП-ДБ-СС няма да я изпълнят. Можеше доста да бъде усъвършенстван бюджетът, можеше да има нова и друга политика в Столична община, само че явно няма да забележим това от новия състав на Столичния общински съвет, в който сякаш преобладават ПП-ДБ-СС. За нас това е огромното отчаяние ".

Общинският консултант от МК " Българска социалистическа партия за България " Ваня Григорова прикани съветниците от ПП-ДБ-СС и ГЕРБ да проведат диалози с народните представители от техните политически групи, с цел да спазят те обещанието си и да провиснал средства за нарастване на заплатите на транспортните и медицинските служащи. " Това би трябвало да се случи допустимо най-бързо, тъй като в противоположен случай ще би трябвало да разчитаме на празни обещания, разяснява Ваня Григорова. - Защото Асен Василев ще си тръгне скоро, а по-късно ние няма да има от кого да търсим отговорност за неспазените обещания. Говорихме да има спомагателни средства за нарастване на главните заплати на заетите в превоза с още 15% от средата на тази година. Искахме в допълнение средства за аварийни елементи, за разпределяне на заеми на двете сдружения " Електротранспорт " и " Автотранспорт ". Това към момента не е планувано да се случи. А такова решение е гласувано от СОС. Нека оттук насетне да се опитаме да създадем решенията ни по-устойчиви ".

Диана Тонова, общински консултант от Местна коалиция МК " Българска социалистическа партия за България ", разяснява, че с импортирания отчет с различния бюджет, групата на социалистите е посочила по какъв начин се прави уравновесен бюджет, в който има заложени реалистични доходи и разноски. " За страдание, от ПП-ДБ-СС потеглиха по плоскостта на ГЕРБ и още веднъж си сътвориха комфорта да възнамеряват занижени доходи и нереалистично повишени разноски, съобщи тя. - Ако бяха възприели нашия метод и предложенията ни за нарастване на приходната част, в този момент щеше да има и повече от 8 милиона лв. за опазване на здравето през тази година. Щеше да има и повече средства за жилищна политика и за читалища... ".

Общинският консултант от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " Войслав Тодоров означи, че в Бюджет 2024 на Столична община има заложени доходи от 39 млн. лева от продажба на общински жилища. " Това са едни от последните общински жилища. Колко от тези средства заделиха от ПП-ДБ-СС за построяването на нови? Отговор няма, тъй като такива пари няма, сподели той. - Затова ние предложихме най-малко половината от тези средства - 18 млн. лева да заделим, с цел да стартираме да възвръщаме общинския жилищен фонд. За страдание, нашият отчет не беше признат ".

Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед31281Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед15080Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед11550Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед544417Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед175004Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед544417Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед175004Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед166968Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед135413Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130604Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гето
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР