блъсък между управляващи и опозиция в парламента. От БСП атакуваха

...
блъсък между управляващи и опозиция в парламента. От БСП атакуваха
Коментари Харесай

Новият външен дълг скара депутатите в парламента

блъсък сред ръководещи и съпротива в Народното събрание. От Българска социалистическа партия нападнаха държавното управление поради новия външен дълг от близо 5 милиарда лв., който беше стихотворец от кабинета.

Финансовият министър Кирил Ананиев отговори, че заемът е взет при допустимо най-ниската рента.

"Ще изведем страната от рецесията, както сме дали обещание ", разяснява той.

"Определено изказванията на държавното управление, че е постигнало супер ниска цена на дълга, са несъответстващи. Ще подтиква ли този заем стопанската система? И ще усъвършенства ли виталното ниво на народа? Както постоянно, ще бъде изхарчен предизборно, непрозрачно и не по разпоредбите ", съобщи от трибуната Корнелия Нинова.

"Когато решите да вземете думата, ще Ви помоля да се подготвите с цялата действителна информация, а не с лъжовна ", изиска той от Нинова.

Финансовият министър разясни, че начертаните ограничения - стопански и обществени, поради пандемията, - би трябвало да бъдат изпълнени, тъй като държавното управление е поело ангажимент.

Ананиев означи, че незабавно след емисията в сряда е получил позвъняване от управлението на Европейска комисия и е бил поздравен за постигнатия най-хубав резултат през 2020 г.

През тази година 27 страни са създали 27 излъчвания, само че нашата емисия е с най-нисък лихвен % - 0,375, Румъния - 3,25 на 100, Унгария - 2,60/2,70 %, съпостави той.

В същото време от тези 27 страни половината са членки на еврозоната и те са постигнали по-висок лихвен %, акцентира финансовият министър.

За 30-годишните бумаги уточни, че четири страни са теглили заем през 2020 за този интервал, ние сме преди всичко с 1,37 %, до момента в който другите се движат сред 2,5-4 на 100. От тези четири страни, три са членки на еврозоната и една на Европейски Съюз.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР