Благой Иванов - Багата ще направи завръщането си в клетката

...
Благой Иванов - Багата ще направи завръщането си в клетката
Коментари Харесай

Багата: Спарингите с Нгану бяха доста интересни

Благой Иванов - Багата ще направи завръщането си в клетката на UFC на 30-ти май, когато ще вземе присъединяване в подглавната борба на надпреварата UFC on ESPN 9.

Българският войник в тежка категория ще се изправи против бразилеца Аугусто Сакай. Багата за последно се изправи против Дерик Люис и се показа доста добре, само че загуби със съдийско решение в извънредно оспорвана борба, която даже самия Люис се съмнява, че е взел.

Сакай пък е в серия от 5 следващи победи, 4 от които са с нокаут, което си е съществено тестване за Багата. Той обаче добре е проучил съперника си и се е подготвил за всичко, което може да го изненада:

" Всичко в подготовката мина обикновено, " показа Багата за MMA.BG. " Готов съм за борба. Тренировъчния лагер мина добре. Противникът ми има добра игра в стойка, само че мисля че е по-бавен от мен. Като цяло ще стане забавна среща. "
Иванов бе част от лагера на най-голямото чудовище в тежката категория на UFC, Франсис Нгану и сигурно тренировките с него са дали своя принос за възстановяване на играта на българския военен спортист.


Но какво е възприятието да си самичък в клетката против колос като Хищника?

" С Франсис сме упражнявали доста пъти - още от началото, когато дойде в Лас Вегас. Той е много сериозен съперник. По време на спарингите би трябвало да си непрекъснато нащрек, тъй като има доста тежък удар. Доста забавни спаринги ставаха с него. "



Събитието на UFC на 30-ти май е едно от дребното огромни спортни мероприятия, които се организират по време на пандемията от ковид, която неотдавна мина пика си в Съединени американски щати. Въпреки всички компликации президентът на UFC, Дейна Уайт прави невъзможното, с цел да подсигурява гладкото осъществяване на събитията, както и сигурността на всички участници.

Багата показа, че всеки ден се вършат проби на бойците и процедурите са много прецизни.

" Когато се настанихме в хотела всички бяхме тествани за ковид. Всеки ден ни ревизират температурата - на мен и на целия ми тим. Ще ни вършат и още един тест преди кантара. В хотела има доста защита и не се позволяват никакви външни лица, като целия хотел е непокътнат единствено за UFC. Има малко повече ограничения за сигурност от нормалното. "
Тази борба на Багата е 5-та за него в UFC и предпоследна от неговия контракт. 33-годишният военен спортист се закани да остави сърцето си в клетката за победа.

" Ще дам всичко от себе си, с цел да победя и да развеселявам своите почитатели. "
mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР