Благой Иванов - Багата дебютира с кървава загуба в най-престижната

...
Благой Иванов - Багата дебютира с кървава загуба в най-престижната
Коментари Харесай

Багата загуби в кървавия си дебют в UFC

Благой Иванов - Багата дебютира с кървава загуба в най-престижната верига за смесени бойни изкуства (ММА) - UFC.

Българинът се изправи против по-опитния някогашен първенец в тежка категория - Жуниор Дос Сантос, в американския щат Айдахо и загуби с единомислещо съдийско решение (50:45, 50:45, 50:45).

Това е първо проваляне в ММА кариерата на някогашния самбист, който има 16 победи. За неговият противник от Бразилия пък триумфът е 19-ти и едвам 5-ти със съдийско решение след цялостни 5 рунда.

Иначе мачът бе главната атракция на церемония вечерта и не разочарова почитателите, които бяха пристигнали за кървави гледки.

Двамата бойци започнаха внимателно в първи рунд. Багата пръв разклати противника с мощно кроше в края на частта, което отвори аркада на Дос Сантос. Бразилецът, който бе отвън осмоъгълника цяла година поради приложимост на допинг, отговори стремително във втория рунд. Той нанесе няколко мощни удара на българина, само че те те съумяха да съборят Иванов.

Истинското шоу стартира в третата част, когато Багата съкрати дистанцията и притисна съперника си. Дос Сантос отговори с мощни удари. Едно от крошетата попадна към лявото око на Благой и затрудни зрението му. В четвъртия рунд двамата бойци седяха най-вече в центъра на осмоъгълника. Умората обаче оказа по-голямо въздействие на Иванов. В заключителната част той получи на няколко пъти бъркане в окото. Въпреки насилствените прекъсвания, изтощението на българина пролича след негова добра композиция от удари, от която не съумя да се възползва.

В последна сметка съдиите присъдиха успеха на Дос Сантос. Бразилецът пък не спести похвали за коравия си противник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР