Благовещение, известен у нас и като Благоец или Благовец, е

...
Благовещение, известен у нас и като Благоец или Благовец, е
Коментари Харесай

Трапезата на Благовещение: Рецепти и традиции

Благовещение, прочут у нас и като Благоец или Благовец, е един от най-големите и почитани християнски празници, който се чества още от 7 в. освен от Източноправославната, само че и от Римокатолическата черква. Чества се на 25-ти март.

Това е денят, в който Дева Мария схваща, че е заченала наследник, който ще се споделя Иисус и ще бъде уважаван от целия народ. Това е и денят, в който с изключение на на Цветница, Българската Православна Църква позволява потреблението на риба по време на 50-дневните Великденски пости. Това се случва само в случай че 25-ти март не съответствува със Страстната седмица, когато постите не могат да включват риба в менюто си.

На Благовещение не е позволено и осъществяването на всевъзможни домашен действия, стига те да не са наложителни. Изключение прави само готвенето, тъй като на всеки християнски празник би трябвало да има и празнична софра.

Ето за какво освен заради достатъчното свободно време, само че и поради посрещането на самия празник трапезата на Благовещение заема основно място в посрещането на празника. Тогава, с изключение на риба, по традиция се подготвят баници, питки и лучници и е разрешена потреблението на вино.

Именно заради тази причина, в случай че към момента не сте наясно кое по какъв начин се подготвя, а в същото време желаете да впечатлите околните си, Ви предлагаме 2 извънредно лесни и в същото време доста вкусни предписания за обичайни ястия, поднасяни на този ярък християнски празник - вижте ги в галерията ни ТУК

 ж iStock

Не пропускайте нашия раздел "Оферти ", в който ще откриете потребни, практични и прелестни артикули на промоция от българския пазар, особено селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

 апп Edna.bg

 апп Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР