Благоустройството на емблематичния за старозагорци парк Митрополит Методий Кусев в

...
Благоустройството на емблематичния за старозагорци парк Митрополит Методий Кусев в
Коментари Харесай

Емблематичният парк Аязмото в Стара Загора е изцяло обновен

Благоустройството на емблематичния за старозагорци парк „ Митрополит Методий Кусев ” в Стара Загора, прочут като Аязмото, завърши в края на декември. С решение на началника на Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК) към този момент публично е позволено неговото прилагане.

В рамките на огромния план, на стойност 7 млн. лв., финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, се облагороди пространството западно от Старозагорската митрополия. Фонтанът „ Жабките “ още веднъж работи с възобновен достоверен образ. Прохлада през топлите дни ще носят и шадраваните по стълбите на алеята, водеща до църквата „ Св. Теодор Тирон “. Старата паркова мебел беше демонтирана и сменена с нова. Извършена е рecтaвpaция и pexaбилитaция нa пeшexoднитe aлeи, тpoтoapите, плoщaдни пpocтpaнcтвa и cтълби, детски и спортни кътове. Осветлението и възобновено, въведено е видеонаблюдение.

Аязмото е с обща повърхност над 3000 дка. В парка има близо 3000 дървета, като някои от тях са редки и неповторими типове, засадени от първия старозагорски митрополит Методий, който е и основател на парка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР