Благоустрояването на градовете и привличането на повече инвеститори у нас

...
Благоустрояването на градовете и привличането на повече инвеститори у нас
Коментари Харесай

Борисов обеща благоустрояване и инвеститори при откриването на новия рудник на "Дънди прешъс"

Благоустрояването на градовете и привличането на повече вложители у нас - върху тези два целта на държавното управление подчертава министър-председателят Бойко Борисов при откриването на рудник „ Ада Тепе " на „ Дънди Прешъс Металс Крумовград " ЕАД.

Пред чиновниците на компанията министър председателят Борисов означи положителното осъществяване на редица стратегии на държавното управление, които способстват за по-добрия образ на обитаемоте места. „ Може би като сте идвали - сте видели пътя от Кърджали до Момчилград и Крумовград. Някои от вас може да си спомнят свлачищата, просто нямаше път, беше отвеян на няколко места ", означи министър председателят Борисов. Той добави, че в инфраструктурата в района са вложени десетки милиони, с цел да дойдат милиарди вложения.



Премиерът Борисов посочи смисъла на разкриването на повече работни места и обезпечаването на положителни хонорари. „ Стотици български жители - мюсюлмани и християни, работят тук. Догодина март месец 2700 лв. ще е междинната заплата, в този момент е 2100. Ще продължим в тази посока ", съобщи още при откриването министър-председателят Бойко Борисов.

Над 1 милиард лв. са вложенията на „ Дънди Прешъс Металс " ЕАД в България. Компанията започва активността си преди 15 години в Челопеч, като над 860 млн. лева са средствата, вложени в рационализация, възстановяване на изискванията на работа, запазване на околната среда в града и региона. В Крумовград вложенията са 280 млн. лева до момента. Около 300 души работят в компанията в града.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР