Благотворителното събитие “27,5 часа – здрав дух, здраво тяло” ще

...
Благотворителното събитие “27,5 часа – здрав дух, здраво тяло” ще
Коментари Харесай

27,5 часа теглене на пикап – новото предизвикателство пред ултрамаратонеца Краси Георгиев

Благотворителното събитие “27,5 часа – здрав дух, крепко тяло” ще се организира от 10:00 ч. на 26.09 до 13:30 ч. на 27.09 на стадион “Раковски” в столицата.

През това време ултрамаратонецът Краси Георгиев ще тегли автомобил с тегло 2100 кг за да подтиква повече хора към придвижване и да насочи вниманието към психологичното здраве. Всеки искащ ще може да се включи и да изпита себе си на същото трасе. Събитието е част от Европейската седмица на спорта 2020 #BeActive .

Паралелно с това, присъстващите ще имат опция да вземат участие изцяло гратис в отворените тренировки на разнообразни типове спорт. Кондиционните треньори Инес Субашка и Кирил Райков, както и каскадьорската академия на “Ню Бояна”, са част от експертите, които ще създадат отворени демонстрации, а плануваните тренировки за деца и възрастни включват още запознаване с тъч ръгби, йога, карате и футбол.



Входът за събитието е свободен, а на стадиона ще има ситуирани кутии за дарения. Събраните средства ще отидат към фондация "Кожа - платформа за психологично здраве " и ще бъдат употребявани за създаване на първата в България “мека стая” за пациенти в обострени положения в държавната психиатрична болница в Ловеч.

"Тегленето демонстрира, че като че ли носиш депресията и болестта. Ако си депресиран, никой не вижда какво става, само че ти теглиш един значителен товар със себе си. Искам да покажа, че би трябвало да се даде късмет на всеки. В момента някой може да влачи товар и да му е тежко ", споделя Георгиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР