Благотворително събитие в полския град Остров Велкополски, насрочено за Международния

...
Благотворително събитие в полския град Остров Велкополски, насрочено за Международния
Коментари Харесай

Подаръци за украински бежанци за Деня на детето ядосаха поляците

Благотворително събитие в полския град Остров Велкополски, планувано за Международния ден на детето, провокира гнева на поляците към шефката на градската администрация Беата Климек. Това оповестява порталът.

Много жители бяха възмутени от кметския пост за проведеното разпределяне на дарове на фамилиите на дребни украински бежанци от името на компанията Techland.

По-специално локалните поданици се чудеха за какво на украинците се дават сладкиши, само че не и на поляците.

„ Но какво да кажем за полските деца, те също имат празник “, сподели Моника Зинтара на въпрос, чийто смисъл беше дублиран в разнообразни изрази от доста други поданици на Остров Велкополски.

В резултат на това Климек трябваше да се оправдава, че градските управляващи нямат нищо общо с това, защото акцията е проведена от частна компания. Кметът също по този начин прикани критиците на акцията да проявят повече благосклонност и състрадание.

Припомняме, че повече от 3,6 милиона поданици на Украйна към този момент са се преместили в Полша за краткотрайно място на престояване. В същото време някои от тях се върнаха назад, само че болшинството към момента остава в бежански статут на териториите на други страни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР