Благотворителният концерт „Заедно за Украйна“, организиран от Българското национално радио,

...
Благотворителният концерт „Заедно за Украйна“, организиран от Българското национално радио,
Коментари Харесай

Концертът Заедно за Украйна“ обедини слушатели и зрители в подкрепа на благородната кауза

Благотворителният концерт „ Заедно за Украйна “, проведен от Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народния спектакъл „ Иван Вазов “, сплоти на 28 март напъните на фенове и слушатели в поддръжка на потърпевшите от войната.

Събитието подкрепя акцията на Българския червен кръст и беше под патронажа на Президента на Република България господин Румен Радев.

В залата на Народния спектакъл участваха Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, заместител министър-председателите Борислав Сандов и Гроздан Караджов, министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, кметът на София Йорданка Фандъкова и ръководителят на СОС Георги Георгиев, кметове на други градове, дипломати, представители на институциите и бизнеса, публицисти от двете публични медии, както и представители на украинската общественост. Специален посетител беше посланикът на Украйна Виталий Москаленко.



В благотворителния концерт участваха Биг бендът на БНР с гост-диригент Любомир Денев - наследник и Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Солисти бяха певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов. Специални посетители бяха младата певица от Измаил Биляна Митева, студентка в НМА „ Проф. Панчо Владигеров “, и украинската оперна прима Тамара Калинкина, която към този момент е част от трупата на Старозагорската опера. Водещи бяха актьорите от Народния спектакъл „ Иван Вазов “ Ана Пападопулу и Павел Иванов.



Концертът стартира с украинската ария „ Сила “ и молитвената „ Тебе поем “ от Добри Христов. Звуча музика от Александър Бръзицов, Вили Казасян, Ангел Заберски – наследник, Фабиан Андре, Уилбър Шванд, Римски – Корсаков и Пучини, както и стихове от украински и български създатели. На финала прозвучаха „ Сакрални концерти “ на Дюк Елингтън в акомодацията на Джон Хойбай и Педерсън Педер.

Благотворителният концерт „ Заедно за Украйна “ беше излъчен по всички национални и районни стратегии на Българското национално радио. Зрителите могат да го гледат на 3 април, неделя, от 21:00 ч. в ефира на Българска национална телевизия 1.

Двете публични медии приканват всички слушатели и фенове да се включат в акцията, като дарят на къс номер 1466 за всички мобилни оператори (на стойност 1 лева.), онлайн през страницата на БЧК, както и по банковата сметка на Българския червен кръст:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF

(За потърпевшите от спора в Украйна)

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР