Благотворителните организации твърдят, че във Франция се изоставят много повече

...
Благотворителните организации твърдят, че във Франция се изоставят много повече
Коментари Харесай

Французите

Благотворителните организации настояват, че във Франция се изоставят доста повече домашни любимци, в сравнение с в другите европейски държав и. След седмици на ограничавания поради пандемията французите са по-запалени от всеки път да се измъкнат от градовете през това лято.

Но сезонът на пътуванията послужи като грозно увещание за друга годишна лятна наклонност в страната. Французите имат жалката популярност да бъдат „ европейски първенци “ по занемаряване на домашни любимци, изключително когато последните се трансформират в тежест за летните им пътувания.

Приютите за животни в цяла Франция са доказателство за тази неповторима и тъжна традиция. Бети Лоизо ръководи подслон за животни на север от Тулуза повече от 20 години. Тук има зайци, прасе и даже коза и всеки има своя самостоятелна история на занемаряване.

„ Собствениците рядко имат смелостта да се погрижат почтено за нежеланите си придружители “, споделя тя. " Вместо това те се обаждат, с цел да кажат къде могат да бъдат открити, или ги оставят в кутии отвън пред входа на приюта под прикритието на тъмнината ".

Свита в клетка седи безмълвно и тъжно бялата котка Пом Пом. Собственикът й я изоставил неотдавна след 15 години общуване, тъй като имал нова другарка, която не харесва котки.

Друга котка, Миша, има зле строшен крайник, откакто паднала от балкон. Собственикът й не желал да заплати хонорара на ветеринаря и по този начин животното попаднало в приюта.
Тук има и доста кучета. Такъв е Пепито - петгодишен дребен пинчер, чиито притежатели го вързали за улична лампа, преди да се обадят в приюта къде могат да го намерят и спасят.

" Оправданията, които нормално такива притежатели дават са, че отиват на отмора, имат бебе, реалокират се в различен град или имат нов сътрудник с алергии " , изяснява Бети Лоизо.

Тя споделя, че притежателите са от всички обществени прослойки, само че случаите на най-лошо третирани животни са повече в бедните жилищни квартали и измежду ромите. За приюти като този лятото е най-натовареното време в годината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР