Благотворителната кампания Осиновете врачанско семейство ще подкрепи с дрехи, храни,

...
Благотворителната кампания Осиновете врачанско семейство ще подкрепи с дрехи, храни,
Коментари Харесай

Благотворителна кампания във Враца ще помогне на 80 деца и семействата им

Благотворителната акция " Осиновете врачанско семейство " ще поддържа с облекла, храни, образователни принадлежности и книги общо 80 деца и техните деца от Враца и общината в навечерието на Коледните празници, заяви представителят на уредниците Милена Найденова.

Организатори на благотворителната самодейност са Дома на науката и техниката, читалище " Развитие ", Майчин център " Българка ", съдружие МОСТ, клуб " Приятели на Природен парк " Врачански балкан " и Клуб на франкофонията. Кампанията се реализира с поддръжката на община Враца, регионалната администрация, Регионалното ръководство на образованието, Младежки център-Враца, учебни заведения и детски градини.

Повече от 3000 деца и техните фамилии са получили подкреп а като коледен подарък от акцията през деветнадесетте години от нейното начало, описа Милена Найденова. Тя напомни, че с първата акция са подкрепили 55 деца, като до последно са се съмнявали, че ще съумеят. С всяка година обаче донори с отворени сърца за потребностите на фамилии с деца в последна потребност или специфични потребности ставали от ден на ден и повече. Обогатявали се и идеите на акцията, като да вземем за пример събиране на средства за профилирано съоръжение за деца с увреждания, изяснява Найденова.

Тази година в началото решили поради пандемичната конюнктура да приготвят дарове за 60 деца, само че добавили още 20 като запаса. Кои деца и фамилии да бъдат подкрепени избират по избрани критерии обществените служащи от отдел " Закрила на детето " към дирекция " Социално подкрепяне " във Враца.

Около 20 на 100 от децата са със специфични просветителни потребности , добавя Милена Найденова. Подаръците - облекла, спортни екипи, образователни пособия, книги, играчки и даже образователни таблети, както и лакомства, се дефинират след анкета от обществените служащи. Децата са анонимни за символичните си осиновители, като са известни единствено възрастта им и техният пол, които дружно с мечтаните дарове са разказани на картички. С картичките и тази година бе окичена Коледна елха, а донорите избираха за кого да приготвят подарък. Къде Дядо Коледа ще отнесе подаръците е известно единствено на обществените служащи и уредниците.

Благотворителната акция " Осиновете врачанско семейство " продължава до 15 декември . Повече информация може да се получи от Дома на науката и техниката във Враца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР