Благотворителната инициатива „Капачки за Бъдеще до този момента събра около

...
Благотворителната инициатива „Капачки за Бъдеще до този момента събра около
Коментари Харесай

„Капачки за Бъдеще“ до този момента събра около 45 тона пластмаса в София

Благотворителната самодейност „ Капачки за Бъдеще " до този момента събра към 45 тона пластмаса в София. Това оповестиха уредниците на събитието, съобщи Informo. Вече два товарни автомобила, цялостни с пластмасови капачки, са изпратени към пунктовете за преработване на пластмаса.

Един камион транспортира към 10-15 тона пластмасови капачки. В момента се пълнят още четири тира. До момента са натоварени почти 45 тона единствено в столицата. При вчерашната акция в останалите градове са събрани почти 40-50 тона. Има още два или три града, които също са взели участие в акцията, само че към момента не са премерени, какъв брой тежат капачките, които са предали ", сподели Мария, един от уредниците на акцията.

„ В съпоставяне с предишните години количеството на събрани пластмасови капачки пораства от ден на ден и за това нашите упования са да съберем към 90-100 тона единствено в София. Има още доста дела, към които да се насочим. В момента уредниците вършат лист с всички болнични заведения, за потребностите, които те имат. Има още доста какво да се покрива, за това се надяваме до края на тази година на всички места да има нови, работещи кувьози. А там, където има потребност и транспортни кувьози. До в този момент са закупени и дарени на общински лечебни заведения в страната 12 кувьоза ", уточни още тя.

Благотворителната самодейност „ Капачки за Бъдеще " се проведежда в столицата на площад „ Батенберг " пред някогашния Мавзолей. Всеки, който желае да поддържа акцията, може да го направи до 17 часа. фотография: Informo Целта на уредниците е до края на годината да бъде решен казусът със старите кувьози в дребните общински лечебни заведения. Днес в акцията ще се включат и 15 камиона, които ще транспортират събраните капачки до Казанлък.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР