Благотворителна продукция под надслов С музика от сърце подаваме ръка“

...
Благотворителна продукция под надслов С музика от сърце подаваме ръка“
Коментари Харесай

Млади музикални таланти и педагози от Велико Търново помогнаха в битката за живот на Никол Владкова

Благотворителна продукция под надпис „ С музика от сърце подаваме ръка “ в поддръжка на Никол Владкова се организира на 11 юни 2019 година в гостоприемния клуб " Плей " във Велико Търново. Никол е осемнадесетгодишно момиче от нашия град, което се бори с рядко и животозастрашаващо заболяване. Лечението й е финансово непостижимо за нейното семейство.
В самодейността взеха присъединяване шест надарени дребни музиканти, ученици на СУ " Емилиян Станев " и техните педагози . Обединени към благородната идея, те демонстрираха, че любовта към музиката не просто основава инструменталисти, а възпитава стойностни човешки качества като доброжелателност, състрадание, сърдечност и чистосърдечност.   Стела Тошкова - водеща на събитието и подкрепящ родител, съобщи: „ Именно готовността да подадат ръка и желанието да оказват помощ трансформира нашите дребни музиканти в огромни хора. “ и добави „ Помнете, в сложни моменти, и дребното има значение. “ .

Музикалните гении от класа по пиано на госпожа Мануела Халваджиева и от класа по флейта на госпожа Маргарита Мочукова извършиха прелестно определените музикални творби.

Четвъртоклсничката Десислава Добрева носи музиката в себе си. Сияещата и непринудена, извънредно прецизна и отдадена на флейтата, Деси изсвири „ Смелият ездач “ на Роберт Шуман и „ Рагтайм “ на Скот Джоплин в акомпанимент на пиано от госпожа Халваджиева, и „ Танц на селянина “ от Джил с госпожа Мочукова и госпожа Халваджиева.

Ангелика Любомирова превзема музикални подиуми със своя безподобен глас. С цялата си приказност Анджи сподели забележителни умения с флейтата, изпълнявайки „ До, ре, ми, фа “ на Страйбог, „ Дунавски талази “ от Иванович, в съпровод на пиано от Мануела Халваджиева.
Атанас Стоев е артистичен и занимателен, ученолюбив и умен. Четвъртокласникът показа „ Сицилиански танц “ от Роберт Шуман, „ Хоро “ от Веселин Стоянов, „ Блус “ от Емонтс и „ Хабанера “ от операта „ Кармен “ на Жорж Бизе.

Даная Бенкова е вулкан от страсти и изразителност, и сходно на древногръцката митология, посипана със златен дъжд. В дует с госпожа Мочукова тя извърши „ Всички бисери “ от Жорж Бизе. Корепетира госпожа Халваджиева. Прозвуча и „ Por una Cabeza “ от Карлос Гардел, в осъществяване с госпожа Халваджиева.

Дара Джанабетска е нежна, обичлива и чувствена. С доста боязън и предпочитание тя изсвири „ Валс “ от Парашкев Хаджиев, „ Дядо Мраз “ от Роберт Шуман и обичаното си произведение „ Малкото негърче “ от Клод Дебюси.

Десислава Ангелова е блага, изтънчена и очарователна. В нейно осъществяване прозвучаха „ Баба Яга “ на Чайковски, „ Песен “ от Веселин Стоянов и „ Буги-Вуги “ от Емонтс.

В дует Даная Бенкова и Десислава Добрева извършиха на флейта танцова сюита от операта „ Кармен “ на Жорж Бизе.
Със своята музика, пианистите на г-жа Халваджиева и флейтистите на госпожа Мочукова завоюваха сърцата на публиката. Благодарение на вълнуващите им осъществявания и щедростта на феновете за Никол бяха събрани 585 лв. . Средствата от дарителницата бяха предоставени в помощ на борбата за живот на търновското момиче, което се лекува в чужбина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР